onsdag 15. april 2009

world of warcraft og andre ufordrageligheter

var det noen av dere som tittet på det programmet på NRK igår kveld angående spillavhengighet?

her snakker vi om voksne menn som har stengt seg inne i flere år for å spille world of warcraft!!!! ungdommer slutter på skolen for å spille. de får dårlige karakterer fordi de ikke gjør lekser, eller de er trøtte fordi de har vært oppe hele natten og spilt...

blir helt oppgitt jeg når jeg hører om slike tilfeller...

vet dessuten om en som ikke kunne komme ned og spise familiemiddag på julaften fordi da ville han bli kicka ut av gruppa han spilte sammen med... snakk om tragedie!!!!

http://www.dagbladet.no/kultur/2006/07/07/470891.html - her er det en artikkel om en som skulle skrive oppgave om WoW og som ble avhengig..


skummelt dette her, man hører om om folk som dør av dette, vel ikke spillet direkte, men fordi de glemmer å spise på flere dager!!!!

15 kommentarer:

  1. Det er helt utrolig hva man kan bli avhengig av! Selv kan jeg ikke forstå at noen kan bli avhengig av et dataspill, men har aldri prøvd spillet selv så kan vel ikke uttale meg helt om det heller. Har også hørt om folk som har mistet jobb, venner og familie pga dette spillet. Det er helt sykt syns nå jeg. Stakkars mennesker

    SvarSlett
  2. Jeg hadde planer om å se programmet og hadde faktisk planer om å blogge om det også:) Men desverre fikk jeg ikke tid, og gikk glipp av det. Du vet ikke hvor jeg kunne funnet klippet, på nrk sine nettsider eller noe? Det er helt utrolig hva det spillet gjør med mennesker, og de burde ha flere slike programmer og repotasjoer slik at foreldre ser hva spillet kan gjøre med barna deres dersom de får fatt på spillet. Vikitg å få fram hvor farlig det spillet rett og slett er.

    SvarSlett
  3. http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/484354

    her er linken til programmet!

    SvarSlett
  4. Det er utrolig at folk orker å sitte utallige timer i uka og spille et dataspill! Ja, det kan til en viss grad være underholdende å spille fotballspill e.l. noen få timer når man ikke har noe bedre å finne på, men å låse seg inne på rommet for å spille hver dag virker helt sykt. Men så er det nå en gang sånn at folk kan bli avhengig av nesten hva som helst, bare interessen og adrenalin-kicket er kraftig nok

    SvarSlett
  5. Det må jo være et spill som man blir totalt opphengt i. Jeg kjenner ei som gikk ned mange kg fordi hun hadde ikke tid til å spise???!!

    SvarSlett
  6. Det er viktig at det opplyses om farene ved å bli avhengig av ulike typer nettspill.

    SvarSlett
  7. Jeg ser at dette er en gammel lenke, men jeg klarer ikke å la være å komme med noen kommentarer.
    Man må ikke være så naiv å tro at alle som spiller WOW blir spillavhengige, og får en haug med problemer.
    Jeg spiller ikke dette spillet selv, men kjenner flere som gjør det.
    Det er helt vanlige mennesker i helt vanlige familier, som bruker spillet som en avveksling i hverdagen.
    Noen spiller spill, noen leser bøker, noen løser kryssord, noen snakker i telefon eller surfer på nettet.

    Vær litt mer kritiske til det dere ser på TV da, folkens. Er ikke å være kritisk noe man skal lære elevene også????

    SvarSlett
  8. Foreldre må følge med på det ungene/ungdommene gjør. Og de må ikke være redde for å være foreldre. De skal faktisk veilede og forme ungene til å bli fornuftige voksne.

    SvarSlett
  9. Har selv en kamerat som har vært ganske så avhengig av world og warcraft. Når jeg var på besøk hos familien hans satt han som oftes inne på rommet sitt og spilte i flere timer.Førte jo til at han ble veldig isolert og usosial.Heldigvis har han sluttet med dette og fått et helt nytt liv. Utrolig hvor farlig spill kan være!

    SvarSlett
  10. Klippet fra forebygging.no: Avhengigheten til online-spilling har blitt sammenliknet med avhengighet til rusmidler (9). Det dreier seg naturligvis ikke om en fysisk avhengighet som til rusmidler, men en del av symptomene er sammenliknbare. Dette inkluderer behov for økende mengde eksponering for ”substansen” (spillingen), benektning av de negative virkningene det har på livet deres, gjentatte mislykkede forsøk på å stoppe spilling og fortsatt spilling på tross av alvorlige konsekvenser for familieliv og utdanning (10)".

    SvarSlett
  11. De som ender opp slik, får trøbbel på en eller anne måte. Dataspill, spisvegering, overvekt, narkotika, selvskading, osv er bare et rop om hjelp

    SvarSlett
  12. Er rystende å høre om disse tilfellene. Spill generelt tar mye større plass i elevenes hverdag enn tidligere.. Når var det man sist så ei trehytte?

    SvarSlett
  13. Har aldri vært avhengig av noe slikt selv, så veldig vanskelig å sette meg inn i en slik situasjon. Synes bare det er helt forferdelig at pc og tv spill har tatt over for fysisk aktivitet blant veldig mange unge mennesker...

    SvarSlett
  14. Helt enig Anniken! Det er bare trist at man velger det virtuelle framfor det virkelige!

    SvarSlett
  15. Dette er jo bare helt syykt! Hva skjedde med å være sosial sammen med andre, fysiske, mennesker? Bygge trehytte, leke i skogen, spille fotball, ri på tur? Det er tragisk at noen utvikler så avhengihetsskapende spill, og enda værre, at folk blir så avhengige at de mister kontakt med den virkelige verden!

    SvarSlett