onsdag 15. april 2009

Datamessa 2009

Onsdag 1. april var det igjen tid for Datamessa i Østfold på Høgskolen. I fjor hadde basisgruppen min egen stand, vi hadde jobbet med et prosjekt i praksis om ikt i klasserommet. I år skulle vi vurdere noen andre sin "messeutstilling" og foredrag. Siden vi allerede hadde et oppdrag å utføre, ble det ingen stand for oss med "Ikt for lærere".

Det var utrolig gøy å se forandringene på ikt utviklingen bare fra i fjor! Første års studentene hadde mange nye vinklinger og hadde tatt i bruk andre programmer enn det vi gjorde for bare et år siden. Prosjektene de hadde gjennomført på skolene dreide seg blant annet om blogging, å lage læringsfilmer, wikipedia og roboten Spykee(!).

Jeg synes det er et kjempebra tiltak at høgskolen vår står for denne messen! I tillegg til at mange studenter og skoleelever fra Østfold bidro, var det mange eksterne foredragsholdere som holdt gode og relevante foredrag om ikt. Erik Lund som foreleste for oss om digitale fortellinger hadde også foredrag, samt mange flere dyktige fagpersoner innen feltet. Skal man holde seg oppdatert om ikt innenfor skole, læring og undervisning er det å ta en tur til Datamessa i Østfold hvert år absolutt verdt det!

2 kommentarer:

  1. Helt enig om at datamessa er et godt tiltak! Jeg og basisgruppa mi var med det første året vi gikk (i 2004). Den gang var det masse spennende, men jeg kan tenke meg at utviklingen virkelig har skutt i taket på 5 år! Synd jeg ikke fikk vært der, får prøve igjen neste år!

    SvarSlett
  2. Tiltaket er kjempebra, problemet er at skoler rundt om ikke ønsker/har mulighet til å sette inn vikarer så flere lærere utenfra får vært der og latt seg oppdatere og inspirere. Skoler bør derfor i større grad enn nå oppfordres til, eller kanskje til og med pålegges å sende sine lærere på rundtur i høyskolelokalene når neste datamesse arrangeres...

    SvarSlett