torsdag 16. april 2009

Wikibøker


Temaet vi valgte i forhold til denne oppgaven, var ”barn og unges digitale hverdag”, hvilket skulle vise seg å være svært interessant. Artikkelen vi skulle redigere gjorde vi store forandringer med, da vi ikke syntes at all informasjon var relevant eller godt nok formulert. Vi merket at de hadde hatt en ordgrense slik at de prøvde å sette inn så mye ord som mulig, både her og der. Derfor er kanskje ikke vår artikkel egentlig å kjenne igjen fra den gamle, vi endret det meste bortsett fra overskriftene. For overskriftene og temaene de hadde valgt var veldig gode og viktige temaer og ta opp i dag.

Å endre en annen fagartikkel som allerede ligger ute, var en interessant oppgave. Det føltes litt rart og litt feil og skulle skrive om noe som allerede var publisert. Men det var veldig lærerikt og jeg fikk vite mye om den digitale hverdagen som jeg ikke visste fra før, for eksempel hvor mye tid barn faktisk bruker foran pc-skjermen. I den sammenheng var det en overskrift med negative konsekvenser av for mye dataspilling. Her kom vi inn på spillet World of Warcraft, som er nevnt i en annen blogg her inne, og hvor store skader dette spillet kan gjøre i hverdagen.

Det er veldig bra at slike sider som Wikibøker ligger ute og er tilgjengelige for hvem som helst, for her er det tatt opp mange viktige temaer. Som oppgave var det veldig interessant og vi lærte mye. Som sagt var det litt rart å skulle endre noe som allerede ligger ute, men det er også veldig spennende å vite at andre kanskje benytter seg av det vi har skrevet. Håper det hjelper andre slik som det hjalp oss:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar