onsdag 15. april 2009

Arbeid med Wikibok-sosiale nettsteder


Dette var virkelig et spennende arbeid. Begge var enige om at vi ville revidere og skrive noe om sosiale nettsteder så dette passet veldig godt til oss.
Vi synes selv at vi endret mye på artikkelen, fordi det i følge oss ikke sto tilrekkelig med informasjon og fordi vi synes at en del av det som sto ikke var godt nok, eller uinteressant i forhold til teksten. Vi ville gjøre teksten bedre, mer generell og oversiktelig.
Det resulterte i at vi endret strukturen og la til egne underoverskrifter. Som for eksempel ”sikkerhet og tiltak”, noe vi begge synes er kjempe viktig både i forhold til elevenes bruk av pc hjemme og på skolen. Derfor la vi også til linker til nettvett-sider for barn, unge, foreldre og lærere.
Vi endret også noen av kildene. Det var avis-artikler vi ikke synes passer i en slik tekst, dessuten var flere av dem utdaterte. På denne fronten skjer det jo noe nytt nesten daglig.
Vi prøvde å korte teksten ned og gjøre den så faglig som mulig, og vi ønsket tydelige og presise forklaringer, og la til en god del hyperlenker i teksten for å forklare ord og begreper ytterligere.
Dette var virkelig gøy. Det er ikke hver dag man går i gang å endrer på et ”antatt” ferdig arbeid. Dette er en arbeidsform jeg skulle ønske var i flere fag!


2 kommentarer:

  1. Vi også la inn en artikkel om nettvett, da vi hadde om temaet digital mobbing. Det er nok en del temaer som er skrevet dobbelt opp i wikiboka, men det er vel opp til neste års studenter å revidere.

    SvarSlett
  2. Slik gjorde vi det også, fjernet og omformulurerte informasjon. Det var veldig lærerikt, og litt morsomt, og endre fagstoff som allerede lå ute på nettet, for så å legge ut vårt ferdige resultat. Spennende å vite at noen andre kanskje leser og benytter seg av dette :)

    SvarSlett