torsdag 16. april 2009

Lærebokutvidelse

Mappeoppgave 3 - lærebokutvidelse. Studentene ved IKT for lærere jobbet i denne oppgaven videre med wikiboka, ikt i utdanning. Vi skulle på forskjellige måter utvide læreboka og gjøre den bedre og nyttigere for de som bruker boka.

Min gruppe valgte å lage en fagportal. Vi jobbet med naturfag på småskoletrinnet. Emne:
verdensrommet. Ettersom vi i oppgave 2 jobbet med en digital fortelling om verdensrommet, synes vi det var greit å fortsette innenfor samme hovedområde også i denne oppgaven. Vår oppgave var å lage en oversiktlig og nyttig side for elever og lærere. Det er viktig å ha komptansemålene for øye når man jobber slik. Da blir det lettere å sile ut det som er relevant for undervsningen. Vi er opptatt av at netteressursene må være "spisset" mot både kompetansemål og alderstrinn. Det er lett, både for voksne og barn, å gå seg vill på ulike sider. Det er så mange klikke muligheter. Dermed kan man bruke mye tid på å finne fram til relevant stoff på nettet. Jeg mener at det må være en viktig del av lærerens forberedelser og avgrense og tilpasse søkene for barna.

Dette var en lærerik og morsom oppgave. Jeg har jobbet som lærer i mange år og ser tydelig hvilke muligheter det ligger i å jobbe fram slike fagportaler på skolene. Oppgaven var konkret og særdeles relevant. Det vilspare lærerkollegiet for en del arbeid om vi kunne samarbeide om slike sider i ulike fag. Gjennom en slik felles dugnad på teamene vil alle lærerene være delaktige i en nyttig læringsprosess. Noe som igjen kan medføre at flere tar i bruk digitale hjelpemidler som en del av undervsningen.

Her kan du se vår fagportal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar