torsdag 16. april 2009

Copyrightproblematikk

Det kan være meget vanskelig, om ikke umulig, å finne ut hvilke bilder man kan / ikke kan bruke fra internett. Etter å prøvd å finne rettighetene til et bilde måtte jeg tilslutt gi opp da bl.a. avisen bildet hadde vært publisert i selv ikke visste hvor bildet kom fra. Det burde lages en regel om at alt materiale som ligger på internett er offentlig og kan brukes av alle så lenge ikke bildet / stoffet er tydelig merket med hvor man skal henvende seg for å spørre om å bruke materialet! Så kan man heller straffe de som legger opp beskyttet materiale.

2 kommentarer:

  1. Her tar du opp vanskelige temaer, men ditt forslag til løsning virker som en god idé... Det er ofte veldig vanskelig og frustrerende å skulle bruke mye ekstra tid på å lete etter lovlige og frie bilder når man f.eks. skal lage et undervisningsopplegg, og dermed ville det vært enklere om alle var enige i og inneforstått med at alt som legges ut på internett er åpent for alle!

    SvarSlett
  2. En verden der man kan bruke alt man finner på internett med god samvittighet ville jo vært fantastisk. Hadde ihvertfall spart oss for mye jobb!

    SvarSlett