lørdag 4. april 2009

Nettvett

Jeg regner med at alle har lest om denne saken: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=571387.
Jeg leste at den 17 år gamle eleven som sende trusselen hadde gode tekniske datakunnskaper, men det var dette med nettvett da... Her har vi som lærere en viktig jobb å gjøre, digital kompetanse er så veldig mye mer en tekniske kunnskaper. Nå har i alle fall vi et godt eksempel å bruke ovenfor elevene, når vi skal lære dem om nettvett. Jeg mistenker at politiet har kjørt hard på i denne saken for å sette et eksempel, slik at folk forstår alvoret i dårlig "oppførsel" på nettet og konsekvensene av slike handlinger. Her er en liten påminnelse og en god nettside å starte med for lærere og elever: http://www.nettvett.no/

5 kommentarer:

  1. Her er det veldig viktig å sette et godt eksempel, og vise for andre at dette ikke er morsomt. Å sende en sånn trussel er ikke "kult". Skolen jeg har vikariert hos har tatt dette opp i klassene, og viser til at alt vi gjør på nettet må tenkes over. Man kan bli straffet for ting men gjør på internett også.

    SvarSlett
  2. man burde kanskje ikke velge akkurat skolemassakrer som tema på skoler? man vet aldri hva elever kan finne på, sånn som i dette tilfellet. det finnes alltid en tulling i klassen som kan dra ting litt vel langt..

    SvarSlett
  3. Jeg er enig med Simone, syns tema skolemassakrer er noe drøyt. Å ta det opp i en klassens time for eksempel og snakke om det er en ting, men å ha en oppgave rundt blir kanskje litt mye? Denne gutten tok nok ikke tema seriøst hvis dette, som han selv mener, var en spøk. Men å se på tema skolemassakrer som en spøk er helt utrolig spør du meg.

    SvarSlett
  4. Enig med de ovenfor. Håper personen får en straff, slik at unge får opp øynene for hva man spøker med og ikke.

    SvarSlett
  5. Nettvett er noe som bør gjennomsyre all IKT-undervisning i grunnskolen. Med den enorme mengden av informasjon som finnes på nett, sammen med alle mulighetene og fellene er det utrolig viktig at man er kritisk til det man finner og til egen holdning.

    SvarSlett