torsdag 16. april 2009

Wikibok som fagportal.


Da vi nå er ferdige med å lage en fagportal for samfunnsfag på wikibøker er det tid for ettertanke og refleksjon over denne sidens egnethet som utgangspunkt for en fagportal.


Vi har tidligere i lærerutdannelsen laget fagportaler som egne websider og synes at man lettere kan velge utseende på det visuelle grensesnittet på denne måten og det derfor er lettere å få til en attraktivt side som ser spennende ut. Når vi mennesker browser rundt på nettet i den uendelige mengden av informasjon som finnes der, blir det vanligere at folk klikker seg fort gjennom sidene de har søkt seg frem til på leting etter den riktige informasjonen, og et innbydende og spennede design kan da være nok til at folk stopper opp og ser litt nøyere gjennom hva siden inneholder.


Men det er unektelig lettere å lage en side på wikibøker. Et inituitivt grensesnitt som man lærer seg fort er en stor fordel, selv om undertegnede til dags dato ikke klarer å legge inn bilder. Men jeg regner med at når jeg først har fått til dette 1 gang, vil det gå automatikk i dette etterhvert.

1 kommentar:

  1. Det å lage fagportaler er utrolig nyttig, men veldig tidkrevende. Selv om noen lærere er flinke til å dele arbeider og ressurser har vi en lang vei å gå før åpenheten blir større og privatiseringen mindre. Dette er noe vi kan ta med ut i skolen å oppfordre til og jobbe med. På sikt er det tid og arbeidsbesparende for alle.

    SvarSlett