torsdag 16. april 2009

Nytten av kurset Pedagogisk bruk av IKT.

Etter å ha tatt kurset Pedagogisk bruk av IKT etter 3 år på lærerutdanninga får jeg stadig små innspill om hvor viktig denne utdannelsen er. Er det fornuftig med IKT som en del av lærerutdannelsen sin? Ja så absolutt. Jeg blir til stadighet spurt om innspill i forhold til undervisningsopplegg for elevene, og de enkle og selvfølgelige, har jeg følt, tingene vi har lært på kurset blir adoptert av andre lærere med stor entusiasme og takknemlighet. Man kan ofte tro at lærere som har vært i jobb i årevis har nok kunnskap og erfaring til å løse alle utfordringer i skolen i dag, men fakta er at innspill og nye ideer alltid er velkomne og faktisk nødvendig for at skolen skal utvikle seg og bli bedre.

3 kommentarer:

  1. De med gode datakunnskaper er en ressurs i skolen i dag. Kurs som dette burde vært gjort mer tilgjengelige og til og med kanskje obligatorisk for de som ikke har IKT som en del av sin utdanning.

    SvarSlett
  2. Det er utrolig viktig i dagens samfunn at vi som lærere henger med i den digitale utviklingen. Vi opplever stadig at elevene er flinkere enn oss...

    SvarSlett
  3. Oppdatering er kjempeviktig! Dette er ikke et fag vi tar nå og kan for alltid..... Tenker også at det det er viktig for elevene at de kan lære oss noe.

    SvarSlett