mandag 13. april 2009

IKT i historie

i den siste oppgaven valgte vi å lage en ny fagportal på wikibøkene.

Vi valgte å lage en side om IKT i historie. Dette på grunn av at vi begge synes historie er et interessant fag. Vi begynte med å finne ut hva K06 sa om faget. så lette vi etter linker til diverse emner innenfor historie på ungdomstrinnet. Vi har bl.a. funnet linker til filmer, tekster og quizer om 1. og 2. verdenskrig, samene, den industrielle revolusjon og den franske revolusjon.

vi brukte en god stund på å finne ut hvilket fag vi ville skrive om, men når vi først bestemte oss, gikk det fort unna! vi fant mange gode linker (syns vi). På http://www.youtube.com finnes det utrolig mange autentiske klipp fra f.eks. 2.verdenskrig. det vanskelige er å finne de som er mest relevante.

3 kommentarer:

  1. Det som er flott med en sånn oppgave er at man blir så bevisst alle de gode kildene selv også. Og i steden for å bli sittende på dem er det så viktig å kunne dele dem med flest mulig andre. Derfor er jo Youtube.com et flott alternativ, siden de fleste er kjent med denne siden.

    SvarSlett
  2. Det er supert for en historielærer på ungdomstrinnet med en slik fagportal! Som du sier er det vanskelig å finne gode klipp på youtube, mens legger man det inn i wikibøker er det sikkert mye lettere å finne!

    SvarSlett
  3. Det må vel være enhver lærers drøm å finne en god fagportal som kan brukes som suplement til lærebøkene. Jeg leter stadig etter godt stoff og bruker endel tid på dette. Gjennom å lage fagportaler oppmuntrer vi forhåpentligvis andre til å gjøre det samme og dermed gjøre hverdagen enda lettere for oss lærere;)

    SvarSlett