mandag 13. april 2015

Mathema app


Her kommer et tips til dere som jobber med matematikk. Denne appen tar for seg forskjellige temaer innenfor matte og forklarer grundig fra starten hvordan man skal regne og forstå. Appen videreutvikles hele tiden, så jeg regner med at det kommer mer og mer. Nå kan man få hjelp med med temaer fra 8. klasse, 9. klasse, T-matte, S-matte, P-matte og R-matte.

Denne appen kan brukes som et hjelpemiddel til å forstå nye og gamle temaer. Eller for oss som jobber på 7. trinn, kan den brukes som en godbit for de elevene som ligger lengst fremme i faget.

Appen er utviklet av tre 17-åringer som så at det manglet videoer for matematikkopplæring. Dermed spyttet de inn 40.000 selv for å utvikle denne appen.  Nå er appen lastet ned over 12.000 ganger, og er tilgjengelig for både appelbrukere og androisbruker.

Jeg har selv testet den ut litt, og synes videoene er helt supre. De begynner med det mest grunnleggende og bygger seg oppover til en høyere forståelse.

Dette er en app jeg virkelig skulle vist om selv når jeg hadde matematikk i fjor, så jeg anbefaler den på det sterkeste.



Test den ut og del gjerne andre apper dere har erfaringer med.
 

-Thea H. Ringdal

5 kommentarer:

  1. Supert tips, ikke hørt om den før. Virker solid innenfor det lille jeg har fått testet den :)

    SvarSlett
  2. Høres ut som en genial app! Kan hjelpe mange fortvilte elever i fremtiden. Hadde lastet ned denne for en stund siden, men har helt glemt den bort og ikke testet. Bra å bli minnet på igjen og tid for testing.

    SvarSlett
  3. For de som er late og ikke orker å søke etter den:
    Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mathema.app&hl=no
    App Store: https://itunes.apple.com/no/app/mathema/id910215445?mt=8

    Har ikke fått testet denne selv enda, men jeg liker veldig godt at den har blitt oversatt til norsk. Også kan man velge ferdighetsnivå. Jeg ser at den norske versjonen har 8. og 9. klasse, men mangler 10. klasse enn så lenge. Håper det er noe som kommer etterhvert. Den mangler forsåvidt også barneskolen, så for de som underviser på barneskolen vil ikke denne være til så stor nytte enda. Ser også at den går helt opp til R2-nivå, så den kan være kjekt for oss lærere som ønsker å friske opp mattekunnskaper også.

    SvarSlett
  4. Dette hørtes interessant ut! Takk for tipset. Her demonstrerer du hvordan lærere kan samarbeide for å øke IKT kunnskapen på en skole. Gjennom å gi hverandre tips om ulike programmer, og hvordan de fungerer, kan en øke den digitale kunnskapen på en skole.

    SvarSlett
  5. Godt tips! Dette er en god app for både lærer og elev. Har prøvd et par tilsvarende apper tidligere og har gode erfaringer med det. Spesielt gunstig å ha dette som en app slik at man alltid har den tilgjengelig (slik telefonen gjerne er).

    SvarSlett