tirsdag 24. mars 2009

Wikibøker - frie læremidler





Det var en helt ny opplevelse å jobbe med å revidere Wikibøker. Det var uvant å skulle rette på hva andre har skrevet. Veldig mye av det som var skrevet var veldig fornuftig, men det ble for mye tekst og unødvendig mye informasjon. Vi følte at vi måtte fjerne masse tekst for at wikibøkene skulle bli lest. Det ble viktig å gå rett på sak og ikke ha med for mye forskjellig informasjon. Det var veldig tydelig at de som hadde skrevet før oss hadde et stort ordkrav, for det ble alt for mye informasjon, men det gjorde vår jobb mye enklere da. De som lagde wikibøkene i fjor gjorde i alle fall en omstendelig jobb. Det blir spennende å se hva som skjer videre med tekstene våre. Ideen med Wikipedia og Wikibøker er veldig god, det er klart at man må være på vakt i forhold til feilinformasjon, men det må man uansett. Jeg har hørt at det kan forkomme ganske mange feil i tradisjonelle leksikon og bøker også, men der er det jo ikke så mange som sjekker til en hver tid. Man bør kanskje alltid være litt kildekritisk. Jeg har i alle fall lært masse av å jobbe med å revidere Wikibøker og har skikkelig sans for måten å jobbe på og det at vi deler informasjon med hverandre på denne måten.

3 kommentarer:

  1. Enig i det at man merket "ordkravet". Var endel innhold som man fort merket bare var "tomt fyll". Jeg lurer på om det er noen form for "kontroll" på sidene i Wikibøkene? Eller kan man jo skrive hva som helst egentlig...og bare tull hvis man vil..(!)

    SvarSlett
  2. Der er du inne på noe interessant. Hvem sjekker hva som står i Wikibøkene og på Wikipedia? Hva om de som skriver på Wikipedia har egeninteresse av å skrive noe? Kan man reklamere for egne produkter på Wikipedia og hvem oppdager det? Dette må jeg sjekke opp i...

    SvarSlett
  3. Syns også at det lett kan stå mye unødvendig på disse sidene.. Det er fort gjort at informasjonen blir litt for subjektiv tenker jeg. Det er i hvert fall noe å tenke på..

    SvarSlett