fredag 27. mars 2009

Arbeid i Wikibok

Oppgaven med å redigere innleggene i Wikibok var en spennende, men litt krevende oppgave. Det var en del tekst vi måtte sette oss inn i for deretter og fjerne en del da det var sinnsykt mye unødvendig tekst. Når dette var gjort begynte vi å legge til egen tekst vi mente manglet, og vi fant bilder som kunne passe inn, disse fant vi på andre Wikimedia sider. Når vi følte arbeidet vårt var bra nok startet jobben med å sette det inn i Wikiboka. Etter en liten innføring av Rolf viste det seg at dette egentlig var utrolig enkelt, både å legge inn tekst, forandre overskrift og legge inn bilder. Skal sies at det stakk litt når vi måtte fjerne masse tekst som noen tidligere har jobbet mye med. Møtte ikke på noen store problemer underveis, det eneste var å passe på alle tegna som skulle med når vi la inn bilder, men dette løste seg ganske kjapt. Jeg synes Wikibøkene er veldig bra, og det at det hele tiden kan forandres og rettes på gjør at innholdet kan bli veldig relevant. Man kan selvfølgelig risikere at det blir lagt ut feil informasjon, men det positive er at det kan bli rettet på igjen. Feil informasjon er selvfølgelig en stor risk når alle kan gå inn å skrive og redigere, men tror ikke dette er et veldig stort problem. Alt i alt likte jeg veldig godt å jobbe med denne oppgaven.

3 kommentarer:

  1. Jeg synes også arbeidet med Wikibok er spennende, men skulle ønske at vi hadde fått litt bedre informasjon om hvordan man laster opp bilder og legger ev. begrensinger på riktig måte.

    SvarSlett
  2. Men er det så mange som gidder å legge ut feil informasjon? Det blir jo litt for dumt!

    Jeg syns det er masse bra på Wiki, har brukt Wikipedia endel i skolesammenheng.

    Fint at man kan gå inn å redigere tekster til det bedre!

    SvarSlett
  3. Enig med deg. Var litt rart å fjerne en del tekst som andre hadde jobbet hardt med å skrive fra wikiboka. Men resultatet blir vel strålende da..

    SvarSlett