onsdag 25. mars 2009

Digital fortelling, Global oppvarming

Vi har laget en digital fortelling om Global oppvarming. Vi valgte dette tema fordi dette er stort problem i dag, og kanskje et problem som kan være vanskelig for barn å forstå.

Bildene som vi plukket ut viser tydelig hvor CO2 gassene kommer fra, og det mener vi er viktig for at barn skal få en bedre forståelse. Videre har vi bilder av noen naturkatastrofer som kan ha sammenheng med den økte temperaturen, disse vil også gi barn en bedre forståelse om hva som faktisk kan skje dersom vi fortsetter med disse utslippene. Det kan være vanskelig for barn å forstå hva de kan gjøre være med å gjøre, derfor har vi lagt inn en del bilder av resirkulering, el-biler, osv.

Det som blir lest opp underveis når bildene blir vist er lagt til rette for barn. Vi bruker et enkelt språk som er lett å forstå, og vi sier ikke alt for mye. Vi syns dette var passe informasjon å gi ut ved siden av bildene. Musikken som er i bakgrunnen syns vi passet fint til visningen siden den skaper en ro rundt visningen.

Vår digitale fortelling er laget med hensyn til at den skal passe til elever fra 4 klasse og oppover. Vi mener tekst og bilde gir elevene en god informasjon om hva CO2 faktisk er, hva den kan føre til og hva de kan gjøre.

Therese og Christina

1 kommentar:

  1. For det første må jeg si at valg av sang i filmen deres var midt i blinken. Ikke nok med at den skaper ro, men jeg føler også at den har noe trist over seg, som forsterker følelsen man får over å se hva som foregår i verden.

    Global oppvarming er et veldig sentralt tema disse dager, og det er absolutt på sin plass å formidle dette til den yngre generasjonen som kanskje ikke helt forstår konsekvensene som kommer. Flott film:)

    SvarSlett