lørdag 26. mars 2011

Wikibøker

Etter nå å ha jobbet med wikibøker må jeg si at jeg er blitt utrolig positiv til dette konseptet. Jeg håper sidene kan bli videreutviklet i stor stil slik at de får inn mange gode ressurser om alle temaer, til alle trinn.
Men hvordan skal man få opplyst "alle" om at denne siden ligger der, og hvordan få folk interessert i denne siden. Slik at "alle" legger inn videoressurser, bilderessurser og undervisingsopplegg og på den måten gjør wikibøkene bedre - slik som mange gjør i wikipedia. Målet må jo være å få wikibøkene til å bli like populære som wikipedia - kan det være mulig?
Uansett så ser jeg på wikibøkene som en stor ressurs, bare de blir videreutviklet, forbedret og oppdatert hele tiden.

3 kommentarer:

  1. Enig med deg Simen. Positiv til konseptet, men blir det ikke oppdatert mister det nytteverdi i lengden.

    SvarSlett
  2. Ja det er mange muligheter med wikibøker! Men som Geir nevner, er det vikig med oppdateringer. Opplevde selv at mange av videoressursene ikke gikk ann å se fordi de er fjernet fra originalstedet.

    SvarSlett
  3. Her er det viktig at vi som har fått tent gnisten kan bringe den videre. I PU- tiden kan vi jo vise kolleger hva noen gode eksempler fra Wikibok og oppfordre folk til å jobbe videre med det, og ikke minst: Vi som har gått på dette kurset: Vi må fortsette å videreutvikle dette.

    SvarSlett