tirsdag 1. mars 2011

Verdensrommet

Vurdering av ”Verdensrommet”

Det første bildet er kanskje litt uklart, men oversiktsbildet av planetene er utrolig fint. Når det zoomes inn på de ulike plantene så blir bildet noe uklart, men dette rettes fort opp med et nytt klart bilde. Det er bra at dere bruker oversikten av planetene som utgangspunkt under hele fortellingen. Det er også bra at dere bruker det samme start- og sluttbildet.

Det er veldig god og interessant informasjon, uten at det blir oppramsende. Godt tilpasset for de yngre elevene, men kan også fint brukes som introduksjonsfilm på ungdomsskolen. Fin oppsummerende informasjon når dere går fra steinplaneter til gassplanetene.

Stemmebruken er god og tydelig. Lydnivået og stemmebruken er behagelig og naturlig å høre på. Språket gjør at fortellingen blir levende, og de humoristiske innslagene gjør at fortellingen skaper interesse. Dette slår alltid an hos elevene. Musikken som brukes i bakgrunnen er godt tilpasset fortellingen og stemmen, det er verken for mye eller for lite.

Det eneste vi savner i fortellingen er kompetansemål fra kunnskapsløftet som omfatter temaet. Dette kan gjøre det enklere for lærere å bruke fortellingen i skolen. Fordi det er lettere å bruke fortellingen hvis læringsmål er dokumentert.

Det er fint at dere henviser til de ulike kildene dere har brukt. De er også oversiktlig fremvist.

2 kommentarer:

  1. Hei og takk for konstruktiv kritikk! Fortellingen vår var ikke helt ferdig, så vi tar med tilbakemeldingen fra dere. Introduksjonsbildet er faktisk lagt inn to ganger etter hverandre, og andre gangen ble oppløsningen mye dårliger, så den ligger i planen å bytte ut. Kompetansemålene skal ha vært tatt med på slutten, men mulig det har falt ut under visning. Det skal vi se på.
    Det var hyggelig å se at dere har lagt merke til detaljer vi har jobbet med, f.eks overgangen fra stein- til gassplanetene. Vi jobbet også en del med dette å skape bilder i hodet på lytterne. Vi skal jobbe enda mer med detaljene på lyd og bilde før vi sier oss helt fornøyde.
    Takk for fine kommentarer.

    SvarSlett
  2. Jeg synes at det var en veldig bra photostory. Flotte bilder og nydelig musikk!!

    SvarSlett