fredag 4. mars 2011

Vurdering av "Kunst i nærmiljøet"

Kunst i nærmiljøet er et interessant tema å lage digital fortelling om. Kompetansemål etter 2.trinn blir sagt innledningsvis. Vi tror dette er en fin og inspirerende fortelling for elevene, før de setter i gang med eget arbeid. Det er forskjellige typer knust som er tatt med, noe som kan gi elevene et allsidig inntrykk av hva kunst kan være. I de tilfellene det ikke er studenter som har laget kunsten, er det fint at det blir fortalt litt om kunstneren også.

Musikken og stemmen passer bra til fortellingen, men enkelte steder blir musikken litt høy, så den nesten overdøver stemmen. Det er fint at det ikke blir snakket hele tiden. Da får elevene mulighet til å leve seg inn i kunsten de ser. Det er dessverre kommet med en "surrelyd" i bakgrunnen når stemmen høres.

Rekkefølgen av bildene kunne kanskje vært mer gjennomtenkt. Historien starter med bilder fra høgskolen. Deretter vises kunst andre steder i Halden, for så å gå tilbake til høgskolen igjen. Den siste skulpturen av Lise Amundsen kunne kanskje vært overgangen mellom kunst på høgskolen og ellers i Halden? I historien er det jo med noen skulpturer av henne som står andre steder i Halden. Vi lurer også på om det har vært gitt tillatelse til å ta bilder av kunsten til dette formålet?

I forhold til lengdekravet på 2-6 minutter, har dette blitt litt overgått (7 minutter).

Vi syns generelt at dette var en god digital fortelling, med flotte bilder. Vi ville gjerne brukt den i en klasse.

Hilsen Kari, Bodil og Kristin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar