tirsdag 8. mars 2011

Vurdering av "Dyra i skogen", en photostory

Dyra i skogen
Hovedbilde av næringskjeden er fint, det gir en god oversikt. Grønn- og brunfargene som blir brukt er naturlige til oppgavens tema. Bildene er fine og passer bra inn i temaet. De blir imidlertid noe uskarpe når det zoomes inn på dem. På vår pc blir også lyden veldig lav, og en bakgrunnslyd blir fremtredende i lydbildet. Det samme var tilfellet under fellesvisningen på skolen, og trekker dessverre ned helhetsopplevelsen.

Strukturen i fremvisningen er bra og man zoomer hele tiden inn på det man snakker om. Dette kombinert med at man tidvis ser hele næringskjeden gir en meget god oversikt. Vi stiller oss likevel spørsmålet om hvorfor man velger to rovdyr på toppen, og dermed får to næringskjeder i en og samme næringskjede.

Fuglekvitter i bakgrunn er behaglig og passer godt inn og tar oss nærmere opplevelse av å være i skogen. Fortellerstemmen er rolig og behagelig. Stemmenivået er jevnt og tydelig.
Faktainnholdet er bra, og man får kjennskap til flere interessante fakta om naturen rundt oss. Vi tror at dette kan skape interesse i en skoleklasse.

Man har på slutten av fremvisningen lagt ved kompetansemål fra Kunnskapsløftet, læringsmålene er dokumenter og gjør det enkelt for lærere å bruke dette i undervisningen.
Rulleteksten innholder også kildehenvisninger for kilder, lyd og bilder. Dette er fremstilt på en oversiktlig og ryddig måte.

1 kommentar:

  1. Takk for vurdering av "Dyra i skogen". Lyden har nå blitt fikset slik at duringen er borte.

    SvarSlett