tirsdag 8. mars 2011

Interaktive tavler

Interaktive tavler har som krittavler en lav brukerterskel. Det er lett å tegne og skrive på dem - både for læreren og eleven.

Slike tavler har mange bruksområder. Tavlene gjør det enklere å samles om, og å samarbeide om fellesressurser. Lærere har ulike undervisningsstiler, og tavlene gir større mulighet for å utnytte disse stilene. Det kan hentes fram bilder, animasjoner, video, musikk, kart og annet. For å illustrere det man snakker om kan man også skrive direkte på tavla.

Interaktive tavler gir også muligheter for å tilfredsstille en rekke av elevenes læringsstiler, da tavlene gir mulighet til alt fra å vise video, til å produsere selv. Elev og lærer får mulighet til å skape noe sammen, og å lagre dette for senere bruk.

3 kommentarer:

  1. Randi Sikkeland9. mars 2011 kl. 01:37

    Interaktive tavler er et veldig spennende satningsområde. Jeg håper antall tavler rundt om på skolene stiger raskt.

    SvarSlett
  2. Veldig spennende å bruke interaktive tavler! Mange muligheter! Dette vil garantert gjøre undervisningen mer spennende. Vi har mange slike tavler på skolen jeg jobber, men litt av problemet er at lærerne ikke får kurs i hvordan tavlene skal brukes, og de blir derfor ikke brukt så mye! Veldig synd!

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett