søndag 13. mars 2011

Digitale tavler

iTirsdag den 8. mars fikk vi overvære en seanse på høyskolen om digitale tavler. Vi slet med tekniske forbindelser. Lyden var dårlig. Om det skyldtes mangelfull kommunikasjon eller dårlige mikrofoner skal være usagt. Det var jo flott å få undervisning fra Vestfold og bli styrt derfra, men det ble for komplisert. På slutten så forsto vi hvordan vi kunne bygge opp våre egne oppgavesider på digitale tavler. Slike oppgavesider har forlagene jobbet ut og følger læreverkene. Et kjent reklameuttrykk er " det enkle er ofte det beste". Jeg tror vi kunne fått mer igjen av å repetere funksjonene med digitale tavler og ikke minst tipse hverandre i enkel bruk av dem.

6 kommentarer:

  1. Ja, dette ble ikke slik vi hadde planlagt..det var mikrofonen i Vestfold som sviktet. Vi beklager at det ble en dårlig kveld for dere. Det vi forsøkte å vise var en måte å bruke tavlene på i forhold til deling av informasjon og aktivitet på tvers av "grenser". Dette kan åpne for nye former for samspill mellom klasser og lærere. I tillegg ønsket vi å vise hvordan lærere kan tilpasse læringsressurser til sine elever, men det ble et umulig prosjekt når teknikken sviktet..Så kan vi selvfølgelig også diskutere hvor enkelt det bør være å utvikle ting, slik du gjør, men det er uansett viktig at vi prøver å utvikle gode metoder for å utnytte de digitale tavlene når de allikevel er der..

    SvarSlett
  2. Det er jo en spennende ide, men det viser jo at dette krever masse forbedredelser og godt utstyr. Synes denne arbeidsmåten passer best på videregående, høyskoler og universiteter. En annen ting jeg vil belyse er teknologien. Enkelte programmer er rett og slett ikke bra nok. Det finnes noen programmer en kan bruke som fungerer ganske bra, slik som skype.Dette krever at den enkelte lærer har kompetanse og kunnskap til ulike programmer. Jeg hadde en lignende undervisnig i Spansk her om dagen og vi hadde det samme problemet som under IKT undervisningen. Lyd og bilde var for dårlig!Det blir derfor mye bortkastet tid!

    SvarSlett
  3. Nå har jeg vært på kurs om Smartboard og det, sammen med å ta tavlen i bruk er nok det som skal til for å få mest mulig ut av smartboard i undervisningen.

    SvarSlett
  4. Vi har fått smartboard på skolen vår. Lært noe, men skulle gjerne lært mer om alle mulighetene den har.

    SvarSlett
  5. Virker som det er mange sliter med disse "smarte" tavlene...

    SvarSlett
  6. Noen ganger fungerer jo ikke de aller enkleste ting når det gjelder datamaskiner og internettbruk. Så "shit happens", blir sikkert bedre neste gang.

    SvarSlett