tirsdag 8. mars 2011

Gruppearbeid i photostory – tidkrevende, utfordrende og spennende.

Det å jobbe i grupper kan være en møysommelig prosess. Når flere mennesker skal diskutere, argumentere, komme med forslag osv. går tiden ofte veldig fort. Kreativiteten blir gjerne stor, spesielt om det å velge et emne skal være en del av prosessen. Og det å komme fram til et emne alle på gruppa har et forhold til kan i enkelte tilfeller sikkert by på litt ekstra utfordringer. På gruppa vår ble vi heldigvis fort enige.

Den kanskje største utfordringen var nok å finne gode og klare bilder og musikk som er opphavsrettsklarert på nett. Til en viss grad blir tilgangen på gode bilder med på å forme storyen, og for å få det slik vi ville måtte vi også ta en del bilder selv.

Når det gjelder å finne musikk man fritt kan bruke fins det drøssevis av nettsteder. Et fint sted å starte er på moava.no. Der ligger det lenkesamlinger til nettsteder der man kan finne både musikk, lyd, bilder og video. De fleste av nettstedene fungerer greit, men en ting som går igjen, kanskje spesielt på de stedene man leter etter musikk, er at det er vanskelig og tungvindt å finne det man er ute etter fordi det ikke er delt inn etter sjanger. Man blir rett og slett nødt til å høre på en drøss med filer.

Når først bilder og musikk var funnet gikk fremdriften ganske bra, og arbeidsfordelingen ga seg nærmest av seg selv. Noen er flinke tekstforfattere, andre har fantastisk ”radiostemme osv.

Kort oppsummert vil jeg si det var relativt tidkrevende, spesielt i planleggingsfasen. Vi møtte en del utfordringer i forhold til å finne det vi trengte av musikk og bilder, men ikke minst var det spennende å se hvordan idè ble til et ferdig produkt som vi faktisk er veldig godt fornøyd med.

4 kommentarer:

  1. Jeg må si meg helt enig med deg Tommy. Det tar kanskje litt lengre tid, men resultatet av å jobbe i en slik gruppe ble både humoristisk, kreativt og informativt :)

    SvarSlett
  2. Enig med deg. Vi brukte en del tid på planleggingen, men synes vi fikk et bra resultat.

    SvarSlett
  3. Det er nok tidkrevende å finne lovlige ressurser man kan bruke, og så i tillegg bruke tid på å finne det rette... Vel og bra og gjøre dette på "vårt nivå" i studiet, men når elevene i barneskolen skal begynne med dette, har jeg positive erfaringer med at de komponerer sin egen musikk i de verktøyene som ligger inne i photostory eller ved å bruke mixcraft..

    SvarSlett