tirsdag 8. mars 2011

Vurdering av Buddha

Denne presentasjonen er et veldig godt eksempel på hvordan man kan bruke digitale bildefortellinger og hvordan dette gjør det enkelt for elevene å sammarbeid rundt et tema. I forhold til å knytte dette opp mot et bestemt i læreplanen så er det flere forskjellige punkter man kan knytte fortellingen opp mot, men dette kunne kanskje vært presisert litt bedre i rulleteksten? Vi har forståelse for at denne presentasjonen skal vise et samarbeid mellom elevene og at elevene nok ikke ville listet opp kunnskapsmål rett i fra læreplanen, men vi følte det hadde passet inn på slutten.

Det er et veldig godt grep å bruke tegninger laget av elevene selv, da dette vil skape større konsentrasjon rundt oppgaven og spenning om "når kommer min tegning?". Tegningene i fortellingen var kjempeflotte og "bevegelsesfunksjonen" i Photostory hjalp til med å skape liv til historien.

Lydmessig var det en OK presentasjon, men det kunne med fordel vært justert opp for det var litt vanskelig å høre hva fortelleren sa noen ganger. Dette har jo vært diskutert ved forelesning og innspillingsfunksjonen i Photostory fungerer desverre svært dårlig. Dette kan enkelt fikses ved for eksempel å skaffe en bedre mikrofon.
Vi likte veldig godt at elevene selv leste inn teksten til fortellingen, dette skapte en veldig realistisk situasjon og presentasjonen vil fungere godt som et eksempel for å vise elever hvordan man kan lage en digitale fortelling.

Alt i alt synes vi det var en veldig bra digital fortelling, den hadde fin lengde og den burde absolutt brukes i en klasse og, hvis det er godkjent, legges ut på nettet.

Randi, Anett og Magnus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar