mandag 25. april 2011

Ungdom og avhengighet

Det som gjør at unge og andre blir avhengig av tv-spill er hvordan spillene er bygd opp. For-eksempel WoW(world of warcraft), som er bygget opp som en spiral der man hele tiden blir forfremmet og oppgradert. Mange bruker slike spill til å være sosiale, lære teamarbeid og skaffe seg venner. Men noen blir rett og slett avhengige. Det kan man se når når ungdommens spilling går utover skole, fritidsaktiveteter og familieaktiviteter. På mange måter blir den virkelige verden byttet ut med en virtuell verden. I følge denne listen med sykdommer(http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_ICD-10_koder) går spillavhengighet under denne "Psykiske lidelser og atferdsforstyrrelser", og kan direkte sammenlignes med rusmisbruk.

Hva skal man gjøre? Det er ingen tvil om at det er hjemmet som må sette grensene for onlinespillingen og databruken. Det kan man gjøre ved å øke bevisstheten blant foreldre som ikke "forstår" seg på internett. Det er naturligvis viktig at man begynner tidlig slik at man unngår barn og unge med massive problemer.

Vi kan jo se her hva som skjer når mødre tar ansvar. Kanskje ikke så snilt av broren å filme, men allikevel verdt å se. http://www.youtube.com/watch?v=YersIyzsOpc

1 kommentar:

  1. Spillavhenginghet er definitivt noe som bør settes fingeren på. Vet vi egentlig nok om hvordan spill i skolen påvirker dette??

    SvarSlett