tirsdag 26. april 2011

Spillavhengighet

Da er det altså slått fast, spillavhengighet kommer ikke av spillene.

I en fersk rapport utarbeidet av kulturdepartementet slår de fast at slik avhengighet ikke er avhengig spillene som sådan. Det er ifølge rapporten andre og utenforliggende forhold som er årsak til slik avhengighet.

Som kulturminister Anniken Huitfeldt så treffende utrykker det til vg.no. - Storspilleren er friskmeldt. Tvangsmessig spilladferd er et symptom på at man har andre type problemer, det er sammensatte årsaker.

Hun prøver å bagatellisere problemet ved å sammenligne dagens situasjon med debatten rundt video og frykten for økende vold i samfunnet tidlig på åttitallet. Nå faller jo et slikt argument fullstendig på sin egen urimelighet, da det vel er en kjennsgjerning at voldsbruken i samfunnet har økt voldsomt siden den tid? Nå skal ikke jeg påstå at den økte volden er et direkte resultat av for mye video og film, men det har vel ikke minket volden hvertfall. Hun avfeier samtidig problemene med spillavhengighet ved å si at det kun gjelder et fåtall personer. Som om det gjør det noe bedre?!? Det er ille for de som blir ”smittet” av det!

1 kommentar:

  1. Det er det dummeste jeg har hørt! Hvilke andre utenforliggende faktorer er årsaken - lurer jeg på?

    SvarSlett