tirsdag 26. april 2011

Hurtig utvikling i IKT verdenen

Jeg har fundert på en ting når det gjelder bruk av IKT i dagens samfunn og skolen. Hele tiden oppdateres og utvikles det datautstyr, spill og sosiale medier. Utviklingen skjer ganske fort! Det finnes fortsatt skoler med kun stasjonære datamaskiner, og noen skoler har få eller ingen bærbare. I dag kan man jo få kjøpt de nye fancy ipadene. Hvordan skal skolene klare å følge med på utviklingen? Økonomien må jo være en grunn til at noen skoler fortsatt ikke har bærbare datamaskiner. Det er jo synd hvis det blir slik at innen lærerne har lært å bruke et smartboard (og bruker det regelmessig) kommer det noe nytt. Det betyr absolutt ikke at jeg mener det ikke er bra med utvikling, men jeg hat ett inntrykk at det skjer veldig fort!

2 kommentarer:

  1. Helt enig at utvikling skjer for raskt nå. Håper og tror at nyutdannede lærer,(som har vokst opp med data)ikke trenger samme tilvending til nye produkter som nåtidens lærere har trengt.

    SvarSlett
  2. Tror vi ikke skal belage oss på å måtte henge med her, men å konsentrere oss om å gi elevene redskaper de kan bruke i møtet med den digitale verden.

    SvarSlett