tirsdag 5. april 2011

Sosiale medier og endring

I dag har vi hørt om ”sosiale medier og endring”, som er et meget interessant tema. ”Sosiale medier er medier (kanaler eller plattformer) som ved hjelp av Internett eller webbasert teknologi, åpner for interaksjon mellom to eller flere mennesker (brukere).” (wikipedia.no). Eksempler på sosiale medier er Facebook, Twitter, Youtube, blogging og wikier. Det som er viktig ved sosiale medier er at det er brukeren som bestemmer hva innholdet skal være, ikke noe overordnet aktør eller sender, slik som det er i aviser, tv og radio.

De forskjellige sosiale mediene har forskjellig grader av personlig utlevering og forskjellige grader av ”media richnes”. De kan være utleverende, slik som blogger, facebook og second life, eller de kan være lite utleverende slik som wikipedia, youtube og virituelle verdner slik som world of warcraft. Blogger, wikipedia har lite ”media richnes” i forhold til second life og world og warcraft som ofte gjør at brukeren forsvinner inn i en verden som ikke finnes, og kanskje glemmer den verden man egentlig lever i.

Det er visse kriterier for sosiale medier. De må være offentlig eller på et sosialt nettverk, vise en viss kreativitet og de kan ikke være laget av firma, markedsrettet. (Med dette er en noen vag side i forhold til at musikkere selv kanskje legger ut sin musikk for at andre skal se den).

Sosiale medier er helt klart noe som har kommer for å bli, spørsmålet blir da, som tatt opp i timen: Hvordan kan vi bruke sosiale medier i skolen? Hva egner de seg til, kan de brukes til noe?

3 kommentarer:

  1. Viktig at vi som lærere oppdrar elevene til å ta avstand fra mobbing, også digital mobbing som kanskje er litt mer fristende i og med at du slipper å se offeret i øynene

    SvarSlett
  2. Digitale medier kan brukes mellom elever når de skal hjelpe hverandre. Å lære bort til andre er veldig lærerikt.

    SvarSlett
  3. Skal bli interessant å møte disse unge som er midt inne i denne jungelen av møteplasser, og prøve å forstå noe av deres hverdag.

    SvarSlett