tirsdag 1. april 2014

Video som arbeidsmåte

Vi valgte å filme oss selv i en undervisningssituasjon og se på filmene i gruppe. Ved å gjøre dette opplevde vi at det er nyttig fordi vi ser oss selv utenfra. Vi inntar et annet perspektiv. Vi blir oppmerksomme på vaner og uvaner, hvordan vi kunne løst situasjoner annerledes og hvordan vi fremstår både ved kroppsspråk, toneleie, mimikk og gester. Vi ser også om vi er klare og tydelige, strukturerte og effektive, eller om vi nøler og bommer på det vi gjør. Dersom vi filmer tilhørerne får vi også med reaksjonene deres. Dette kan hjelpe oss til å bli en bedre formidler.

Klarer vi å formidle budskapet vårt på en god pedagogisk og didaktisk måte, og på den måten sette teorien ut i praksis? Er det vi formidler tydelig nok? Er vi lydhøre ovenfor innspill ovenfor alle elevene? Får vi med alle tilhørerne, og får alle like mye oppmerksomhet? Alt dette kunne vi se ut fra få videosnutter. Vi lærte mye av hverandre, tok med oss gode ideer, og ble oppmerksomme på ting vi kunne gjøre annerledes.


Alt i alt synes vi at dette var en god måte å arbeide på. Dette er noe vi vil fortsette med å gjøre, ettersom vi ser at det å bli filmet regelmessig gjør at vi vil bli mer avslappet og komfortabel med situasjonen. Situasjonene vil derfor bli mer reelle etter hvert som vi blir vant til å bli filmet. 

Gruppe 9 
Kirsten, Lisbeth, Abby

8 kommentarer:

  1. Ja - man kan lære mye ved å filme hverandre. Litt skummelt , men veldig lærerikt. Det er jo så sjelden man er to i klasserommet, ellers så kunne man blitt flinkere til å komme med tilbakemelding til hverandre også .)

    SvarSlett
  2. Å bli filmet var uvant, men jeg er enig i at det er flott måte å reflektere seg selv på. Håper også på å bruke film oftere, men som du skriver Anita så er det ikke ofte man er to i klasserommet, dessverre.

    SvarSlett
  3. Ja, det er uvant å se og høre seg selv. Men enig med dere i at det setter ting mer i perspektiv. Man får et bedre innblikk i hvordan man opptrer foran elevene, både de positive og negative sidene. Tror alle lærere har godt av en slik "oppvekking" fra tid til annen :-)

    SvarSlett
  4. Det har vært nyttig for meg å se meg selv på film. Kroppsspråk har så utrolig mye å si i undervisningen, og i møte med elevene ellers i skolehverdagen.

    SvarSlett
  5. Det var veldig nyttig å se seg selv på film, men også litt skummelt. En blir, som dere skriver, mye mer oppmerksom på hva man faktisk gjør i klasserommet. Dette er en fin måte å vurdere seg selv på.

    SvarSlett
  6. Enig. Fint og se seg selv. men tror jeg og trenger å bli litt vant med å bli filmet. Ble på en måte litt "kunnstig" atferd når kameraet rullet

    SvarSlett
  7. Det var lærerikt, men også litt skummelt å se seg selv på film. Det er helt klart en god måte å få reflektere seg selv på.

    SvarSlett
  8. Det var en fin erfaring. Det er stor forskjell på om man sitter foran og bak i rommet, og hva en får med seg.

    SvarSlett