torsdag 24. april 2014

Wikibook

På wikibooks.org har jeg valgt å bidra under Mangfold i naturen for elever frem til 4.årstrinn. Jeg har kommet med følgende bidrag til denne siden (https://no.wikibooks.org/wiki/Videoressurser_om_mangfold_i_naturen_for_elever_frem_til_4.%C3%A5rstrinn) :

Mine bidrag er følgende:
·         https://www.youtube.com/watch?v=DBj7DVGuzrY En film om sabeltanntigeren under kunnskapsmålet: Samle og systematisere informasjon og beskrive noen utdødde dyrearter og dyregrupper og hvordan de levde.

·         https://www.youtube.com/watch?v=DBj7DVGuzrY En film om froskens livssyklus under kompetansemålet: Samtale om livssyklusen til noen plante- og dyrearter.

Det ligger hundrevis av faglige videoer på nettet med et mål: å lære bort. Mange av filmene er tilpasset et nivå slik at det ikke blir for vanskelig for barn på barneskolen. Video er en undervisningsform elevene trives godt med. Mange elever vil se på dette som moro, ikke som læring. Denne motivasjonen er med på at elevene følger med under hele undervisningen, noe som igjen kan resultere i mer læring, enn hvis for eksempel læreren ville hatt en presentasjon på tavle om det samme temaet. Ved bruk av denne metoden er det også mulig å få med seg de elevene som ikke trives best med tavleundervisning, selv om dette er mye av det samme. Forskjellen er at ved bruk av video vil man få en helt annen type konkretisering enn man ville fått ved hjelp av for eksempel et bilde på en overhead mens læreren prater.
Videoene er også ofte godt fordelt med relevant teori, men samtidig så får man litt tilleggsinformasjon. Dette gjør så filmene er tilpasset nivået elevene er på. Elevene som synes dette er litt vanskelig vil få med seg den viktige informasjonen, mens de elevene som synes dette er lett vil få med seg tilleggsinformasjonen og. Som nevnt her så vil elevene her få tilleggsinformasjon som de kanskje ikke kunne fått i en pensumbok som er lagd for å besvare de kompetansemålene som er satt for det gitte trinnet.

Nils Øivind Huage

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar