mandag 14. april 2014

wiki



Utvikling av wikibok:
Målet med dette arbeidskravet er å tilegne seg kunnskap og erfaring med utvikling av åpne læringsressurser. Dette som grunnlag for samarbeidslæring og kollektiv kunnskapsutvikling. På bakgrunn av dette valgte jeg å skrive om påskehøytiden. Dette er et tema som inngår i RLE. I lærerplanen for faget finnes det flere kompetansemål som helt eller delvis berører emnet, altså at elevene skal kjenne til høytider. Jeg supplerte med litt fakta i teksten på Wikipedia om påske, videre la jeg ved to linker. Linkene fører leseren til to videoer om påskehøytiden. Videoen av Rosemarie Köhn viser en teddybjørn som undrer seg rundt påsken. Han spør og Rosemarie Köhn svarer på en måte som skaper videre nysgjerrighet. Det at teddybjørnen spiller en så sentral rolle gjør at videoene appellerer til barn. Jeg vil anslå at videoene passer på 1-2 trinn.  
Tekst: Det var Jacob og hans 12 sønner som i sin tid bosatte seg i Egypt og deres etterkommere ble gjort til slaver under Faraos styre.


 Astrid Mende Conteh.

2 kommentarer:

  1. Fint å skape nysgjerrighet rundt temaet ved å vise video. Dette vil fenge de aller fleste slik at de kan huske bedre.

    SvarSlett
  2. Virker som om du har vært nøye og bevisst med videoene du har valgt, og tenkt nøye igjennom hvilket utbytte barn kan ha av videoen, ikke bare at det skal være gøy. Det er bra :-)

    SvarSlett