onsdag 9. april 2014

Utvikling av Wiki book


 

Målet med denne oppgaven, er at man skal tilegne seg erfaring med utvikling av åpne læringsressurser.

Jeg har valgt å bidra med to linker som omhandler Grunnlovsjubileet. I år er det 200 år siden Norge fikk egen Grunnlov. Ute i skolene vil man markere denne viktige begivenheten på forskjellige måter. På NRK skole finnes det flere videos som kan brukes i undervisningen. Filmene er av eldre dato, men historien er ikke forandret. Derfor er de fortsatt relevant for tematikken. Det er et par av disse filmer som jeg har valgt å legge til under Grunnlovsjubileet og eksterne linker. http://no.wikipedia.org/wiki/Grunnlovsjubileet_i_Norge_2014

I tillegg til linker har jeg på den samme siden lagt til en liten tekst. Markeringen av grunnlovsjubileet vil stå sentralt i skolen i ukene før 17. mai. Det finnes mange muligheter til å gjøre dette emne interessant for elevene. Stortinget har blant annet arrangert tegnekonkurranse for skoleelever på 1-4. trinn og NRK skole har mange fine videos som kan brukes i undervisningen.

PC og internett er i dag en naturlig del av elevenes hverdag. Det finnes mye læringsressurser ute på nett som elevene kan ha god nytte av. Men jeg tenker at når man selv er med som en bidragsytere til en læringsressurs som for eksempel på en wikiside, vil være en inspirerende og motiverende måte å tilegne seg kunnskap på. I tillegg til kunnskap om forskjellige emner er det å jobbe med wikisider også en måte å synliggjøre for elevene hvorfor man skal være kritisk til kilder. Her for de selv se hvor enkelt det kan være å forandre informasjon på en side med noen få tastetrykk.

1 kommentar:

  1. Du har et godt poeng når du nevner at wiki er et godt eksempel på hvor lett det er å endre på informasjon på nettet. Man må ikke være god på koder og slikt for å drive ugang.

    SvarSlett