tirsdag 8. april 2014

Digitale tavler

Digitale tavler

Dagen med digitale tavler hadde vi dårlig innstilling til. Grunnen er nok at vi anså verktøyet som ukjent og vanskelig. Det tok ikke mange minuttene før foreleser overbeviste oss om at dette er et morsomt og overkommelig læremiddel. Tavlen vekker fort oppmerksomheten til både store og små fordi det visuelle er lettere å engasjere seg i.
Vi fikk utdelt et ark med en rekke oppgaver som skulle utføres på bestemt tid. Stedet hadde mange digitale tavler til rådighet, slik at vi kun var to om hver tavle. Det gav oss mulighet til å være like aktive begge to. Etter selv å være aktive en stund fikk vi presentert mange ulike undervisningsopplegg som skulle inspirere oss.
Vi har tro på at bruken av digital tavler vil gjøre det lettere å aktivisere urolige elever. Likevel kan et slikt undervisningsopplegg føre til mer uro enn læring, og støyen rundt læringen blir negativ.
Smart-tavlene kan oppleves som lite anvendelig hvis det ikke har blitt kurset i det. Slike teknologiske hjelpemidler kan ha en motsatt effekt, og virke skremmende. Selv har vi opplevd i tidligere praksisperioder at de digitale tavlene har blitt brukt som bildefremvisere, noe som gjør den svært dyr. Som nevnt innledningsvis hadde også vi en dårlig innstilling til det nokså nye hjelpemiddelet. Etter en enkel innføring og en oversiktlig forelesning ble vi overbevist om at det er verdt å lære seg bruken av disse, og at det er mulig å snu frykt til kreativitet og trygghet.


Linn-Marie, Kristoffer og Kristian

6 kommentarer:

  1. Jeg har erfart at en digital tavle er et utrolig flott hjelpemiddel i klasserommet. I klasser hvor mange elever er utagerende og trenger å bevege på seg, er tavla en fin aktivitet hvor de må bruke hodet, lære å beherske seg og hvor de får brukt kroppen. Det å for eksempel kjøre konkurranser med interaktive programmer stimulerer andre deler av hjernen som en vanlig tavle nok ikke klarer.

    SvarSlett
  2. Jeg syntes også at dette verktøyet var først litt vanskelig og ukjent. Etter å ha brukt det i praksis, har jeg merket at det er et flott hjelpemiddel for læring. Spesielt for visuelle elever, er dette et godt hjelpemiddel!

    SvarSlett
  3. Jeg er helt enig, denne forelseningen var veldig givende. Både kunnskapsmessig og motivasjonsmessig.

    SvarSlett
  4. Enig i at det bør bli gitt gode kurs i bruken av digitale tavler. Har også sett at det blir mye brukt som en "overhead", og da blir det som dere nevner, en veldig dyr sak. Men når man vet om de, er det mange nyttige funksjoner å bruke :)

    SvarSlett
  5. Så bra at dere hadde en positiv opplevelse og fikk masse nye ideer! Er selv veldig glad i disse tavlene :)

    SvarSlett
  6. Digitale tavler er gøy! Problemet med disse i skolen, er at disse ofte blir brukt som projektorer...

    SvarSlett