lørdag 5. april 2014

IKT og skoleutvikling


IKT og skoleutvikling 01.04.2014

I dag har vi hatt en gjesteforeleser fra Rød skole i Fredrikstad. Det var rektor som snakket om IKT og skoleutvikling. Generelt har det vært veldig internt hvor viktig IKT i skolen har vært oppgjennom årene. I dag er det en av fem grunnleggende ferdigheter som kunnskapsløftet krever.

Rektor stilte oss spørsmålet om hvem som har ansvaret for god IKT opplæring i skolen. Ledelsen vil alltid ha et ansvar da det gjelder å ha utsyr på plass og i orden, men det er oss lærere som må ta ansvar for tilegne oss kompetanse IKT. Det hjelper ikke å ha utsyr i orden om ikke kompetansen blant lærer er tilstede. For å kunne tilegne seg kompetanse og selvtillit til å bruke IKT i skolen, trenger lærer tid. Workshop er en god måte til å tilegne seg kunnskap på. Man lærer seg mer når man får tid til å prøve ut ting i praksis, enn om man bare er en passiv lytter. Det er viktig at alle lærer får gode IKT kunnskaper og kan formidle det videre til elevene, da det bl.a. er et krav fra kunnskapsløftet, ungdomskolen og kommunen. I tillegg viser forskning at IKT fremmer læring.

Det finnes ofte noen ildsjeler i lærerstaben. Disse lærerne er gull verdt når det gjelder både motivasjon og inspirasjon for andre lærere med mindre kompetanse.

Dagens undervisning har vært både inspirerende og motiverende for videre arbeid med IKT.

Basisgruppe 4
Marianne, Elise, Mende, Dina og Ester

6 kommentarer:

  1. Dette var en bra forelesning med en engasjerende rektor! Flott at dere kommenterer det!

    SvarSlett
  2. Dette virket som en bra undervisningsøkt. Jeg er helt enig med han at det er viktig at lærere tilegner seg kunnskap om IKT, slik at utstyr kan tas i bruk. Flott innlegg!

    SvarSlett
  3. Høres ut som en spennende og interessant time!

    SvarSlett
  4. Høres ut som en veldig interresant time, hadde vært greit om alle lærere har IKT kunnskaper, men desverre er det ikke slik! Veldig bra at rektoren setter fokuset mot det :)

    SvarSlett
  5. Et godt innlegg! Enig at lærerne må ta ansvar, og tilegne seg kompetanse i IKT :-)

    SvarSlett
  6. Så bra og høre at Dette var interesant og motiverende for videre arbeid med IKT :)

    SvarSlett