onsdag 5. mars 2014

Toca Store - butikkspillet

Toca Store er en digitalisert butikk-lek hvor barn som kan tallene 1-10 kan utvikle forståelse av tall og verdi og bruk av penger. Spillet er laget for to spillere, en kunde og en butikkforhandler som har et utvalg av varer han kan selge til kunden. Butikkforhandleren må bestemme en pris for varene, og det kommer opp like mange sirkler på disken som prisen på varene.


Kunden må da legge frem like mange mynter som sirkler på disken. Kunden har ti mynter i pungen, og når alle ti er brukt printes det ut en kvittering til kunden med oversikt over prisene på varene, og total pris sammenlagt. Når spillet er ferdig begynnes det på nytt igjen. Spillet er ganske repetitivt, men er i tillegg til samtale med en voksen et godt utgangspunkt for å utvikle tall- og mengdeforståelse. Spillet har også en instruksjonsguide for foreldre og andre voksenpersoner. Når barnet har lært seg spillet er det enkelt å spille med andre barn. (https://www.commonsensemedia.org/app-reviews/toca-store)


Ulemper med denne appen er at den koster 21,- og at den bare er tilgjengelig for Apple-produkter, ikke Android.

Marita Olsen, Mia, Marthe, Marita Ruud og Julie

15 kommentarer:

  1. Helt sikkert en morsom app for de minste! Det at den koster penger, og kun er tilgjengelig for Apple-produkter utelukker den sikkert fra menge skoler.

    SvarSlett
  2. Tror denne appen er en morsom måte å lære ulike sider ved tall og forståelse. Følelsen av at barn leker og lærer er nok en god motivasjon.

    SvarSlett
  3. Har tro på at lek gir motivasjon for læring. I tillegg vil kanskje dette spillet være nyttig for å lære forståelsen av pris og verdien av penger.

    SvarSlett
  4. Fint med forslag på gode "apper". Denne kan nok være inspirerende og motiverende for de yngre barna. Ser at det kan være vanskelig å få brukt denne i skolen da appelprodukter ikke finnes i så stor utstrekning i norsk skole enda. Som lærer kan man alltid gi forslag til foreldre om gode apper som kan brukes hjemme. Denne ville jeg absolutt anbefale. :)

    SvarSlett
  5. Morsom tilnærming til hvordan samfunnet fungerer! Dette er nok noe elevene vil oppleve som lek, samtidig som de lærer! Flott :)

    SvarSlett
  6. Takk for tips om matematikktapp! Appen virker enkel å ta i bruk. I tillegg så vil den være konkretiserende og motiverende for elever som sliter med tall- og mengdeforståelse:)

    SvarSlett
  7. Enig at dette høres ut som en fin app å anbefale foreldre. Blir nok ikke aktuell å bruke i skolen i og med at den koster penger.

    SvarSlett
  8. Dette er jo en super app for å "leke" butikk. Flott med visualisering til det virkeligheten. Synd det ikke er en gratis app slik at det kunne blitt brukt også i skolen. Her gjelder det å informere foreldrene, og det er sikkert mange som syntes dette er spennende :)

    SvarSlett
  9. Dette synes jeg var en morsom og nyttig app på mange måter. Både til bruk i undervisning/skole, og til "hjemmebruk" med foreldre. Så som det nevnes over her, dette handler om å informere foreldrene.

    Jeg tar ihvertfall med meg tipset videre! :)

    SvarSlett
  10. Dette er en nyttig og lærerik måte å lære tall på. Elevene syns det er gøy med spill, men de lærer også av det. Jeg er helt enig at foreldre burde vite om slike "apper", selv om det koster penger, for dette er lærerikt for barna!

    SvarSlett
  11. Dette høres ut som en matnyttig app, med kunnskap og lek blandet sammen. Det er slike apper vi trenger flere av, og som sikkert kommer til å få en stor plass i læringsaktiviteter på skolene framover. :)

    SvarSlett
  12. Flott måte og arbeide med dette temaet på, både når det gjelder konkretisering, tilpasset opplæring og motivasjon. Diggær'e!!

    SvarSlett
  13. Dette virker som en fin måte å lære om mengder og tallforståelse. Denne appen er sikkert et fint hjelpemiddel for foreldre. Et spennende innlegg!

    SvarSlett
  14. Fint med forslag til matematikkapp som kan brukes :)

    SvarSlett
  15. Det finnes mange morsomme pedagogiske spill nå, det gjelder bare å finne de som engasjerer elevene til læring.

    SvarSlett