tirsdag 4. mars 2014

Arbeidskrav om utvikling av samskrivingsressurser

Vi fikk utdelt artikkelen om digital oppvekst fra wikibøker. Vi valgte å fokusere redigeringen på avsnittet som handlet om chatting. Grunnen til at vi valgte å jobbe med dette avsnittet er fordi vi syns teksten var veldig uoversiktlig og utdatert. Vi valgte derfor å jobbe med å gjøre avsnittet mer tidsriktig til også omhandle dagens kommunikasjonsverktøy. Vi undersøkte ulike definisjoner på begrepet chatting, og kombinerte disse med personlige erfaringer.

Vi brukte coogle for å lage et tankekart og hadde dermed en felles brainstorming. Videre valgte vi å utføre artikkelendringene i googledocs, hvor alle kunne redigere teksten samtidig.

Oppgaven har vært spennende og satte igang noen refleksjoner rundt ikke bare begrepet chatting, men også å være kritisk til mye av informasjonen man kan finne på blant annet wikibøker.

Link til coogle tankekart: https://coggle.it/diagram/53160740f74d07ad64010463
Link til teksten: http://no.wikibooks.org/w/index.php?title=Digital_oppvekst&action=edit&section=8

Elise Marie Kleven, Marianne Ekman Jensen, Marte Rustad Jensen, Elbasane Potorqoj, Dina Olsen Dahl og Emeline Holberg!

11 kommentarer:

  1. Rart hvordan man kan ha så forskjellige oppfatninger av samme oppgave. Spennende å reflektere rundt.

    SvarSlett
  2. Chatting er vel noe som har endret seg en god del de siste årene, da det har kommet flere nettressurser som bruker dette. Så jeg syntes det var lurt at dere oppdaterte denne delen, fremfor en annen.

    SvarSlett
  3. Jeg er enig i det Tine skriver. Digitale verktøy er hele tiden under utvikling, og det kommer ofte nye digitale arenaer. Dette gjør det viktig å holde artiklene oppdatert.

    SvarSlett
  4. Godt dere fikk oppdatert! Liker også at dere tok med refleksjonen rundt informasjon som ligger ute. Viktig å være kildekritiske.

    SvarSlett
  5. Med tanke på hvor fort teknologien og dets muligheter for kommunikasjon utvikler seg må nok informasjonen stadig oppdateres. Liker innlegget deres.

    SvarSlett
  6. Godt jobba! Så det samme når vi arbeidet med digital mobbing. Greit med oppdatering av og til.

    SvarSlett
  7. Utvikling skjer hele tiden, og et er derfor viktig med oppdateringer. Bra jobbet jenter!

    SvarSlett
  8. Jeg syns det er veldig viktig å "oppdatere" en side, hvis den er uoversiktlig. Det er veldig tungvint for leseren å få med seg det som står der, og mange velger da å finne en annen side.

    SvarSlett
  9. Flott at dere redigerer slike ting. Som du sier så er det greit å "pusse opp" litt på slike sider. Mye rart..

    SvarSlett