tirsdag 4. mars 2014

Gruppearbeid om Digitale Fortellinger

Refleksjonsnotat
Gruppe: Tine, Hans, Kine, Kirsten, Cesilie, Abby, Lisbeth fra gruppe 8 og 9

Om Coggle.it:
Dette fungerte ikke så godt for oss. Vi fikk opp dokumentet, men kunne ikke se hva de andre skrev samtidig. Dermed ble det lite samarbeid… Så vi ga opp det prosjektet.

Om samarbeidet:
Samarbeidet i gruppen gikk fint. Vi synes oppgaven var ganske uklar, og brukte mye tid på å finne ut hva vi egentlig skulle gjøre. Det hadde vært fint om både oppgave og screencast hadde vært tilgjengelig tidligere, for så hadde vi hatt bedre mulighet til å forberede oss og kunne brukt tiden på å gjøre oppgaven og ikke på å forstå hva vi skulle gjøre. Vi er vel fremdeles noe usikre på hensikten med denne oppgaven...

Om erfaringen med åpen publisering av faglig tekst på nettet:
Var mer krevende å legge inn bilder på Wiki fra Google Docs enn det man skulle tro.

Om samskrivingsverktøy, og andre verktøy vi brukte:
Vi brukte Google-documents som samarbeidsverktøy. Dette fungerer best når man ikke er så mange inne og skriver samtidig. Vi opplevde at det vi skrev på plutselig ble borte, og teksten flyttet seg når noen andre skrev.

Har oppgaven vært eksamensrelevant, og forberedt oss til eksamen som kommer i juni?

Det gjenstår å se… Men vi ser på denne oppgaven som lite relevant og lite lærerik.

7 kommentarer:

  1. En ting er jo hva som er relevant i forhold til eksamen ... en annen ting er hva som kan være nyttig i forhold til å bruk i barneskolen. Ikke veldig mye av det vi gjorde i går var det for min del. Coggle og tankekartet kan kanskje brukes.

    SvarSlett
  2. Gruppa jeg var på hadde også problemer med Coogle.it, endte med at vi også ga opp det prosjektet. Virker som det er et bra verktøy... når det funker!

    SvarSlett
  3. Jeg synes dere er inne på et viktig tema, nemlig hva som fungerer og hva som er relevant for eksamen og siden i arbeidslivet. Se sammenheng mellom teori og praksis er noe vi har fått beskjed om underveis i utdanningen. Det er da viktig å kunne se målet med oppgavene.

    SvarSlett
  4. Fint å lese om andres erfaringer. Er helt enig med Ellas kommentar. :)

    SvarSlett
  5. Det kunne vært greit å gi Coggle.it en sjanse til. For det virker som et ganske godt program når det funker :)

    SvarSlett
  6. Vi hadde også problemer med Coggle, men vi ser det som et nyttig verktøy. Vi brukte også Google Docs som vi var fornøyde med å bruke.

    SvarSlett
  7. Tror nok at disse programmene kan være fine til bruk på videregående skole og kanskje i slutten av ungdomsskolen!

    SvarSlett