mandag 17. mars 2014

Arbeidskrav 2 – Wikibøker


 
Jeg har valgt å legge inn to linker under Wikiboken; Naturfag, under temaet puberteten og opp til 7.trinn. Det er to små snutter om hårvekst i puberteten og gutter i stemmeskiftet. Tanken bak videoene er at elevene kan få se andre barn på sin egen alder snakke om temaer som opptar dem selv. Et veldig flaut, men samtidig veldig spennende tema. Begge videosnuttene er ment som en introduksjon i en undervisnings økt eller en morsom avveksling midt i en time.


Den ene heter: Hårvekst i puberteten, og den andre heter: Hvorfor kommer gutter i stemmeskifte?

 Åpne læringsressurser kan bidra til elevers læring ved at de får brukt IKT kunnskapen sin i andre situasjoner enn de pleier. De kan lett få tilgang til relevant informasjon i forhold til det de skal lære. De lærer også litt om nettvett, da det er viktig å spørre seg selv om dette er kilder de kan stole på. Hvis du som lærer vil at elevene skal bruke Wikibøker som en informasjonsskilde er det viktig at de får rikelig med veiledning og utprøving sammen med deg i klasserommet. Da mener jeg at det kan bidra til læring.

 Anniken – Basisgruppe 5.

 

14 kommentarer:

  1. Fint for elever å få sett andre på sin alder, som går gjennom det samme som de. Det kan også virke motiverende å få sett videoer og kanskje bidra til at temaet ikke blir like flaut.

    SvarSlett
  2. Ja, det hjelper alltid å se andre i samme situasjon.

    SvarSlett
  3. I og med at dette er et litt flaut tema for de fleste er det helt sikkert fint med en film som kanskje kan løse opp stemningen litt og føre til samtale rundt tema.

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  5. Bruk av videosnutter i undervisningen har jeg god erfaring med, og nrk.no/skole har mye bra som er systematisk lagt under riktig mål i lærerplanen. Veldig bra å legge til videosnutter i læringsressursen på Wiki! :-)

    SvarSlett
  6. Det å bruke film er nok en fin måte å få kjennskap og læring til ulike temaer som dette. Det at jevnaldrende også er med i filmen og snakker om temaet gjør det sikkert mer virkelighetsnært og spennende for elevene.

    SvarSlett
  7. Ja, dette var absolutt noe å ta med seg! Helt enig at dette kan skape en stemning som gjør at det ikke oppleves som så altfor flaut for elevene :)

    SvarSlett
  8. Det var veldig lurt at elevene får se andre barn på videosnuttene, der de snakker om et tema som barn ikke alltid liker å snakke om. Som du sier det er litt "flaut". Jeg kunne selv tenkt å gjøre det på denne måten, om jeg får et slikt tema :).

    SvarSlett
  9. Bra innlegg Anniken. Ja, dette er to filmer som kan "lette" litt på flauheten ved puberteten. Gjør det lettere å starte samtaler rundt emne..

    SvarSlett
  10. Jeg liker godt å ta i bruk film i undervisningen. Dette er et morsomt tema, og med disse filmene vil det kanskje bli lettere å samtale rundt det som skjer med kroppen i puberteten.

    SvarSlett
  11. Jeg liker også å ta i bruk film i undervisningen. Hvis en finner en god film så ser jeg ikke noe negativt ved å bruke den i undervisningen. Dette kan være motivasjon for elevene.

    SvarSlett
  12. Dette så spennende ut, og noe jeg absolutt vil ta med meg videre. Så fint at du har brukt barn rundt samme alder, som nevnt tidligere her vil det bli lettere å samtale med elevene. Det er spennende med filmer, spesielt også når det er rundt samme alder.

    SvarSlett
  13. Jeg har brukt film i undervisningen en del og syntes dette er en utrolig fin måte å lære på. Film engasjerer elevene og de får med seg de minste detaljene.

    SvarSlett
  14. Så fint og høre at du nytten med wikibok i skolen :)

    SvarSlett