tirsdag 11. mars 2014

Arbeidskrav – Utvikling av Wikibok.

Jeg har valgt å bidra i wikiboken om Naturfag under «Kropp og helse», 7. årstrinn og emnet puberteten.  
Etter 7. årstrinn skal elevene kunne:

·          beskrive utviklingen av menneskekroppen fra befruktning til voksen

·         forklare hva som skjer under puberteten og samtale om ulik kjønnsidentitet og variasjon i seksuell orientering

Jeg har lagt inn to linker til NRK Skole, en om «Svettelukt i puberteten» og en om «Hårvekst i puberteten.»  Mine bidrag kan sees her: Puberteten
Her kan elevene se to korte filmer om hva som skjer med kroppen i puberteten.

Elever synes ofte det er stas å få nytt stoff på en annen måte enn via bøker og forelesning fra læreren. Disse to videoene kan brukes som små videovitaminer som introduksjon til temaet om puberteten. Elevene kan selv gå inn, og får da samtidig brukt sine IKT-kunnskaper, eller læreren kan vise videoene for elevene.

En slik åpen læringsressurs kan elevene også bruke hjemmefra. Der kan de gå inn og se stoff om igjen, lære mer om ønskelig, bidra selv (med hjelp og veiledning) om det er noe de mener mangler eller bør være med. Elevene lærer å søke informasjon og å finne relevant informasjon. De får brukt og utviklet IKT-kunnskapene sine.

 Det er nok viktig å lære elevene å være kildekritiske til en slik læringsressurs, de bør tenke over hvor informasjonen kommer fra og om kildene er til å stole på, men med veiledning og nettvett kan disse læringsressursene bidra mye til deres læring både i klasserommet og hjemme.

Julie Bekkhus – Basisgruppe 5

15 kommentarer:

  1. Bra innlegg! Høres ut som en fin oppgave, og som du sier det er viktig å lære elevene til å være kildekritiske når de bruker IKT.

    SvarSlett
  2. Fint med noen filmer elevene kan se, dette kan være med på å konkretisere og motivere elevene i en ellers "kjedelig" undervisning.

    SvarSlett
  3. Fint bidrag! Kan gjøre et litt "kleint" tema lettere tilgjengelig/motiverende både for lærer og elever.

    SvarSlett
  4. Godt innlegg! Visuell læring gjennom film er bra.

    SvarSlett
  5. Så flott at du la til film også! Variasjon i undervisning og læring er alltid bra og det er lettere å få med alle :)

    SvarSlett
  6. Så bra at du lagt til film som gjør at elevene kan tilegne seg stoff på en annen måte. Variert undervisning fanger flere elever. :)

    SvarSlett
  7. Dette var en kreativ løsning. Fin tilnærming til temaet! Viktig å variere undervisningsmetoden slik du gjør her.

    SvarSlett
  8. Bra undervisningsopplegg! Syns det er veldig fint at du viser elevene de filmene fra NRK, de er ofte veldig informasjons rike og lett å forstå :)

    SvarSlett
  9. Alltid lurt å legge inn variasjon i undervisningen, og film er ofte veldig spennende. Spesielt med dette litt flaue temaet kan det være godt å se andre barn på samme alder i samme situasjoner.

    SvarSlett
  10. Helt enig i at film er med på å skape god variasjon i undervisningen. NRK har mange fine informasjonsfilmer og som lærere burde vi bli enda flinkere til å bruke dem.

    SvarSlett
  11. Fint innlegg! Ga meg en bedre forståelse av bruken av wikibøker da jeg ikke fikk deltatt i undervisningen :)

    SvarSlett
  12. Veldig fint undervisningsopplegg. Jeg er veldig enig i at film er en fin variasjon i undervisningen. Vi ser at elevene er helt med og er konsentrerte.NRK har veldig mange fine filmer som er rike på god informasjon som elevene kan lære mye av.

    SvarSlett
  13. Jeg mener dette er et veldig fint undervisningsopplegg. Jeg personlig liker selv visuelle læringsmetoder, og jeg har også erfart at mange elever lærer av dette. NRK har mange fine informasjonsfilmer, og jeg syns du skal fortsette å bruke det! :)

    SvarSlett
  14. Nrk.no/skole blir brukt en del i min undervisning som videovitaminer og avbrekk i undervisningen. Vi har gått gjennom steinalderen og elevene synes det var gøy å se bl.a hvordan man kan lage mat på "steinaldermåten".

    SvarSlett
  15. Flott innlegg. Bra at elevene kan bruke wikibok både på skolen og hjemme. Det er bra at du også skriver noe om viktigheten av å lære nettvett.

    SvarSlett