mandag 17. mars 2014

Google Docs

Google docs


Google Docs kalles for Google dokumenter på norsk. For de av dere som ikke har brukt eller hørt om dette før, er dette en gratis webbasert kontorpakke som inneholder programmer som tekstbehandling, regneark og presentasjoner. Google Docs er laget av Google. Som nevnt er dette en programvare som ikke koster noe, men det forutsetter at man lager seg en konto hos Google, som videre vil gi deg tilgang til de forskjellige programmene. Fordelen ved å bruke Google Docs, er at man opprette et dokument eller regneark, som man kan dele med andre. Når du har delt dokumentet med andre, kan alle som har tilgang til det dokumentet jobbe på det samtidig. Her kan man skrive, legge inn bilder, publisere dokumenter som websider, osv. Videre kan man lagre dokumentet i en rekke filformater. De som har tilgang til dette dokumentet, kan som sagt gjøre endringer på den, noe som fører til at man på en enkel måte kan samarbeide med andre uavhengig av hvor man befinner seg, så lenge de har tilgang til internett. Man være på nett for å legge inn eller redigere noe i dokumentet, så ulempen er hvis du ikke har tilgang til nett, så for du ikke gjort endringer eller skrevet noe inn på dokumentet. Men det er vel ikke et veldig stort problem med nettilgang for de fleste av oss?
Jeg valgte å anbefale denne programvaren, fordi dette er noe jeg har brukt en del i løpet av studieårene på Høgskolen. Ofte har det vært vanskelig å finne et passende møtetidspunkt for alle i en gruppe og i mange tilfeller har Google docs vært en veldig god løsning på å kunne samarbeide sammen uten å møtes. Google docs har vært et godt samarbeidsverktøy, der alle kunne sitte hjemmefra eller hvor de enn var og redigere en oppgave /innlevering på samme tid. Fordelen var at flere personer kunne redigere dokumentet samtidig og endringer ble for andre brukere gjengitt med det samme. Slik ville man fort kunne se om noe ble gjengitt og hva som evt. manglet. I tillegg er programvaren veldig enkel å ta i bruk, noe som fører til at man kan presentere det for elevene allerede i grunnskolen.


Elbasana Potorqoj, basisgruppe 7. 

15 kommentarer:

  1. En fin innføring i google docs! Jeg visste ikke at man kunne benytte seg av regneark der i tillegg:)

    SvarSlett
  2. Fint alternativ for gruppearbeid, gir flere mulighet til å arbeide i samme dokument samtidig. Også positivt hvis man skal ha gruppearbeid og ikke har mulighet til å møtes ansikt til ansikt. Tror det vil være en god ting å bruke i skolen.

    SvarSlett
  3. Bra innlegg! Dette verktøyet tror jeg er en god mulighet å bruke i skolen når det gjelder samarbeidsoppgaver og bruk av IKT.

    SvarSlett
  4. Veldig bra innlegg og en god innføring i Google docs. Perfekt som et samarbeidsverktøy i en travel hverdag!

    SvarSlett
  5. Helt enig! Google Docs er et genialt verktøy :)

    SvarSlett
  6. Godt innlegg, og ja - det er et genialt verktøy! :)
    Ikke bare er det flott for oss travle studenter, men ser også en overføringsverdi til grunnskolen.

    SvarSlett
  7. Veldig fint innlegg. Dette er absolutt et fantastisk verktøy når det kommer til samarbeidsoppgaver.

    SvarSlett
  8. Google Docs er et nyttig verktøy. Jeg har ikke tatt det i bruk så mye før nå, og det er kjempefint til gruppearbeid. Utrolig at jeg ikke har "oppdaget" dette før!

    SvarSlett
  9. Et veldig enkelt og fint program! bruker dette selv

    SvarSlett
  10. Har ikke brukt google docs så mye før, men har fått øynene opp for det nå. Google docs er et nyttig verktøy.

    SvarSlett
  11. "Ofte har det vært vanskelig å finne et passende møtetidspunkt for alle i en gruppe og i mange tilfeller har Google docs vært en veldig god løsning på å kunne samarbeide sammen uten å møtes."

    Dette er et utrolig godt poeng og noe av det beste med bruken av Google Docs. Når man først har brukt det og skjønt nytteverdien er det vanskelig å anbefale noe annet.

    SvarSlett
  12. Jeg har ikke brukt dette programmet tidligere, men skal absolutt begynne å gjøre det nå. Helt enig i at det er flott i studiesammenheng når man ikke kan møtes.

    SvarSlett
  13. Veldig nyttig, og enkelt å bruke. Gjør det lett å samarbeide, både når man er langt unna hverandre, men ikke minst også når man sitter ved siden av hverandre, men kan skrive i samme dokument :)

    SvarSlett
  14. En utrolig bra programvare! Lett å lære for elever og helt gratis for skolene!

    SvarSlett
  15. Marianne Ekman Jensen1. mai 2014 kl. 02:13

    Google Docks er et genialt verktøy som man kan bruke når avstanden setter begrensninger i forhold ti lå møtes. Dette er også et verktøy jeg selv bruker på min egen arbeidsplass, der vi ofte er mange inne i ett og samme dokument som trenger ulike justeringer/tilføyinger. Genialt!!

    SvarSlett