onsdag 28. mars 2012

Wiki refleksjon

Den ene mappeoppgaven handler om Wiki. Wiki er så mye mer enn det vi trudde før vi begynte. Vi trudde det bare var Wikipedia, men det er jo mye mer som wikibøker, wikispaces og lignende. Denne oppgaven har vært delt i tre deler.
Del 1 gikk ut på at vi skulle redigere en videoresurs side om dans. Der gikk vi igjennom alt som var fra før og la til og tok bort det vi syns passet inn. Denne oppgaven ble gjort i wikibøker.
Moro å være med på å redigere internett side som kan være en god ressurs for andre og oss når vi skal ut i skolen. Vet aldri når man får brukt for dans.
Del 2 var en hel klasseoppgave. I denne delen skulle vi alle lage en felles side i wikispaces som skulle handle om helleristninger i Østfold. Vi fordelte oppgavene i et googledokument slik at alle fikk gjort litt hver.
Denne oppgaven var lærerik i forhold til å bruke både googledokumenter og wikispaces. Så si all kommunikasjon gikk igjennom googledokumentet eller facebook. Spennende!
Del 3 skulle vi også jobbe sammen i hel klasse og vi skulle redigere en wikibok side om pedagogisk bruk av wiki. På den siden skulle vi også legge til og redigere det vi ville ha med og ikke. Vi valgte et sted hver hvor vi skulle redigere slik at alt ble gjort.
Denne delen var veldig lik de to forrige, men likevel ikke helt lik. Det har blitt en side som kan være en god ressurs til lærere ute i skolen som er usikre på hvordan det fungerer.

4 kommentarer:

  1. En god refleksjon rundt bruken av wikibøker. Takk for det!

    SvarSlett
  2. Det har vært spennende å jobbe med google dokumenter og Wikibøker.Det er først under denne jobbingen man forstod hvilke muligheter som ligger her.

    SvarSlett
  3. Det har vært interessant å få prøve seg på noe nytt. Spesielt googledokumenter. Det er i hver fall noe jeg ser for meg at kan brukes allerede på barneskolen.

    SvarSlett
  4. Jeg ser også en stor nytteverdi i bruk av googledokumenter. Jeg hadde ikke hørt om dette før, men nå har jeg og gruppa mi på rle202 allerede brukt det i forbindelse med forberedelser til en fremføring:) Supert når fire personer er fordelt på tre byer!
    I forhold til bruk i undervisning, kunne det f.eks. vært aktuelt å "tvinge" elevene til å lære og erfare fordelene med googledokumenter ved å legge opp til at deler av et gruppearbeid skal gjøres uten at de sitter samlet.

    SvarSlett