mandag 26. mars 2012




Våre refleksjoner rundt bruk av wiki

Førsteinntrykk og selve redigeringsprosessen

Alle i vår gruppe har jo vært borte i wikipedia før i forbindelse med diverse skoleoppgaver men vi må ærlig innrømme at vår redigeringskunnskap innenfor denne siden var litt begrenset. Så det var med stor iver og læringslyst vi satte i gang med arbeidet med wikipedia-artikkelen.

Det første vi la merke til var at det kunne være litt kronglete å redigere artikkelen da det var annerledes lay-out.på verktøy linja i forhold til det vi var vant til fra før av. Men etter litt krongling og «learning by doing» så satt det rimelig bra, syntes vi.

Det neste vi la merke til var at det er lurt å fordele arbeidsoppgavene mellom hverandre da det lett kan oppstå misforståelser og dobbel-redigering (altså to som er inne å retter samtidig).

I forhold til oppsettet er det lurt at alle i redigeringsgruppa blir enige om en felles mal eller at en person har ansvaret for akkurat dette i gruppa. Samt at det er viktig at alle skriver teksten så kort og oversiktlig som mulig og ikke minst at artikkelen er fagrelevant.

Pedagogisk verdi:

For oss fikk vi mange nyttige erfaringer i forbindelse med samarbeid og arbeidsfordeling i arbeidet. Vi syntes også at kvaliteten på artikkelen steg når vi arbeidet så mange sammen og ga hverandre positive og saklige tilbakemeldinger på det vi hadde gjort på hver vår del. Samlet sett gjorde dette at den pedagogiske verdien på wiki-artikkelen steg, mener vi.

Refleksjon:

I arbeidet med wikibøker ble gjort mange nyttige erfaringer som det er verdt å ta med seg videre blant annet som sagt tidligere at artikkelen må være oversiktlig, relevant og lett å forstå for de som leser den.

Når det er så mange som jobber samtidig på gruppe er det lett at det oppstår sosial loffing på gruppa når man ikke har noe å gjøre så det er viktig at folk er selvdisiplinerte samt at gruppa har en tydelig leder som hjelper til med å aktiviserer alle gruppemedlemmene. Dessuten la vi merke til at redigeringsarbeidet til tider kunne være litt tidkrevende når alle bidragsyterne ikke fulgte den samme malen.

Skrevet av:

Nils-Håkon, Tor-Arild og Thomas Eugen

6 kommentarer:

  1. God refleksjon over wikiarbeidet :) Er enig om at det kan utvikles og bli enda bedre.

    SvarSlett
  2. Alt kan bli bedre ja, så vi må stå på!!!!!!

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Katrine:
    God refleksjon! Vi må jobbe videre slik at det kan bli bedre og mer brukt

    SvarSlett
  5. Takk for alle innspill! Ha en fortsatt fin dag!

    SvarSlett
  6. Gode refleksjoner over prosessen med å lage wikisider. Den store utfordringen ligger i å få alle til å jobbe "sammen" mot målet, slik at det blir hensiktsmessig for alle og ikke minst at resultatet blir best mulig. Forarbeidet med hva som skal gjøres og av hvem er vesentlig. Det er viktig å lage seg en god disposisjon hvor man ser hvem som gjør hva og hvilke formål en skal ha.

    SvarSlett