torsdag 22. mars 2012


Salaby

Et program fra Gyldendal norsk forlag.

Salaby er et undervisningsprogram med alle fag på et sted. Det første rommet Sirkus er for skolestartere. Her blir du kjent med de ulike personene som bor i de ulike rommene. Du blir kjent med sirkusdirektøren, hans mamma og alle barna gjennom norsk, matte, naturfag og engelsk. Det ligger også en liten film om byen Salaby.

Det andre rommet Skoleveien er for første og andre klasse. Her kan elevene lære både å lese, skrive og snakke engelsk.

Det tredje rommet heter Byparken og er for 3 og 4 trinn. Byparken ligger i sentrum av byen og her møter du mange nye personer. I Byparken finner du filmer, spill, animasjoner, øvelser og verksteder i alle fag.

Det fjerde rommet heter Kulturhuset og det er for første til fjerde trinn. Her finner du RLE, musikk, kunst og håndverk, mat og helse og kroppsøving. Det er mange morsomme oppgaver der du kan lære å synge og danse. Du kan også lære om ulike religioner og lage mat med en tv kokk. Det finnes også et bibliotek der du stadig kan finne nye flotte bøker.

Det femte rommet heter kanal S og er for femte til sjuende trinn, og dette rommet er under utvikling. Det finnes blant annet et omfattende nettsted for RLE med egne filmserier. Kanal S er Salabys eget mediehus med tv stasjon, avis og stor utrikes avdeling.



Anne Grete Lindahl, Marita Valentin Jacobsen, Wenche Scott Hagen og Susanne Andersen.


10 kommentarer:

  1. Dette virket spennende, og dette var første gang jeg har hørt om Salaby. Hvordan kan man få tillgang til dette? Jeg forsto det slik at det er ting som hver enkelt skole har i sin undervisning og det kreves passord.spennende og skjønner at det er skoler som har lisens til dette.

    SvarSlett
  2. Har selv prøvd ut Salaby i praksis og elevene likte det veldig godt, men jeg synes det kunne vært enda mer stoff, filmer, oppgaver etc. I hvertfall for elevene i 3 - 4 klasse, da de har "pløya" gjennom alt på en klassetime. Jeg har ikke sett på sidene til 5- 7 klasse, men er nysgjerrig på å prøve det ut!

    SvarSlett
  3. Salaby koster penger og man må ha brukernavn og passord for å få tilgang til alt. Det ene rommet som heter skolestart er åpent for alle, og passer godt i 1. og 2. klasse. Fredrikstad kommmune har kjøpt lisens, så alle som har brukernavn og passord gjennom Feide-systemet i Fredrikstad kommune kan benytte seg av det:)

    SvarSlett
  4. Katrine:
    Det er en flott side, men dumt at alle ikke har tilgang til denne. Men vi får få oss jobb i Fredrikstad kommune for å få tilgang til denne :) Det er en fin og morsom side å jobbe med.

    SvarSlett
  5. Har tilgang til denne på jobben men har dessverre ikke fått brukt den ennå! Takk for innlegg! :)

    SvarSlett
  6. Jeg har selv brukt denne siden som vikar og er kjempe fornøyd. Elevene brukte denne siden hyppig, de navigerte seg fort frem og gjorde stadig forskjellige oppgaver i et bredt oppgavespekter.

    SvarSlett
  7. Har vært inne og brukt denne siden litt selv og den er veldig bra. Absolutt noe som burde vært tilgjengelig for alle.

    SvarSlett
  8. Jeg har med hell brukt denne siden i praksis og elevene var veldig fornøyd med denne siden. Siden er brukevennlig og enkel for elevene å navigere på. Bra innlegg med en liten oppsummering om de ulike sidene!

    SvarSlett
  9. Har hørt om Salaby, men aldri prøvd det ut selv eller på noen elever. Takk for god informasjon om undervisningsprogram, dette skal jeg prøve ut når jeg jobber som lærer selv.

    SvarSlett
  10. Dette høres ut som et spennende nettsted det er verdt å sjekke ut!

    SvarSlett