tirsdag 20. mars 2012


Erfaringer med bruk av Wiki.

Klassen skulle arbeide sammen med gruppeoppgave 2 – Wikibøker.  Oppdraget var å lage en fullverdig læringsressurs for barn på wikibøker om helleristninger i Østfold. Den skal kunne brukes av barn for å lære noe om temaet og være mest mulig selvinstruerende. Lærere skal også kunne la elevene bruke ressursen i tilknytning til egen undervisning.  

 Klassen begynte med å fordele oppgaver siden det var mye som skulle gjøres i Wikien.

 Vi valgte vi å jobbe med et interaktivtopplegg i Notebook.  Smart-Board og Notebook er et verktøy som blir bruk på de fleste skoler i dag. Ulempen er at om ikke PC en har installert Notebook kan undervinningsopplegget ikke brukes.  Men i Halden kommune, hvor vi jobber, er det Smart – Board på alle skolene, vi fant det derfor naturlig å ha med et undervisningsopplegg om dette.

Undervisningsopplegget består av en side med opplysninger til læreren, tankekart, fakta side om helleristninger og flere sider med interaktive oppgaver. Vi brukte både lærerbøker fra mellomtrinnet og internett når vi laget oppgavene.  Vi har tenkt at dette opplegget kan brukes både som en felles klasseoppgave hvor elevene kan komme frem til Smart-boarden, og at elevene kan arbeide individuelt med oppgavene på egne PC er, evt jobbe sammen to og to.

Wenche Scott Hagen, Susanne Andersen, Anne Grete Lindahl ,Marita Valentin Jacobsen

2 kommentarer:

  1. God idè å ta med et undervisningsopplegg på smartboard!

    SvarSlett
  2. Fint med dette i skolen, og elevene blir aktive på en annen måte;-)

    SvarSlett