mandag 19. mars 2012

Trender i teknologiutviklingen

Teknologien i 2004:
1.       Mangelfull teknologi
2.       Mangel på direkte tilgang
3.       For vanskelig å bruke
4.       Ustabilt og forgjengelig
5.       For kostbart
6.       Upraktisk
Disse punktene er ikke like aktuelt i dag for i dag så har teknologien mye lengre.
Det er flere land som ikke har tilgang til pc og strøm. Det kan føles som et problem og som ikke er så praktisk. Det er også ikke mange år siden som studenter ikke ville bruke pc. Det var fordi det var veldig dyrt for pc.

IKT og demokrati

Før måtte man ut å levere løpesedler for å få ut budskapet sitt, mens i dag bruker man f.eks. sosiale medier eller sender en rask mail. Mange mennesker i dag kommuniserer på mail og sjekker mail flere ganger daglig.

Kuriositeter

Kanskje alt kommer til å bli digital med bilder, lys og bokstaver. Kommer til å spille sammen på en helt annen måte enn det har gjort tidligere. Faren av det er at folk ikke blir like gode på tekst. Det kan hende at skriving kommer til å forsvinne helt etter hvert for alt kommer til å gå via video?

Sosiale medier og endring

Hva er de og hva egner de seg til? Forandrer de verden?
Sosiale medier: Man snakker mye sammen gjennom bilder og tekst. To veis kommunikasjon- flere bidrar til samme kommunikasjonen. Brukeren velger innholdet og man kan like og å kommentere innholdet.
Spill er også sosiale medier sammen med xboks, playstation o.l. Mange TV spill i dag spiller man mot hverandre over nettet og chatter underveis mens man spiller.  
I sosiale medier så legger man ut noe om seg selv. Det er opp til hver og enkelt hvor nært dette kan være.  Det er også spill i dag som har høy nærhet.

Mobiltelefoner

Mobiler driver utviklingen. Mange flere i selv fattige land har mobiler enn fasttelefoner.

3 kommentarer:

  1. Tenk så fort denne utviklingen har gått. Dette bare på 8 år.Tenk på hvor vi er om 8 år.....

    SvarSlett
  2. Et slikt blogginnlegg får man til å tenke på hvor godt vi har det og hvor god teknologi vi har rundt oss. Hadde ikke internett vært oppfunnet, hadde vi mest sannsynlig lært enda mer;P eller gjort som mamma gjorde da hun gikk på høgskolen... strikket en sokk hver dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig med dette! Man begynner virkelig å tenke når man ser hvor fort utviklingen går. Den kommer nok til å strekke seg enda lengre, og da er det vår oppgave, som lærere å følge med ;)

      Slett