torsdag 22. mars 2012

Interaktivtavle



Da vi startet opp med å lage denne interaktive tavlen, fant vi fram til hvilket tema vi ville bruke som var relevant for 5- 7.trinn. Vi valgte å bruke geometriske figurer, og de aktuelle emnene brukte vi temaene fra Grunntall.

Da vi satte i gang så startet vi opp med litt teori slik at det skulle være lettere for læreren å vite hva som elevene skulle jobbe med og hvordan de skulle gjøre det. Deretter har vi ulike oppgaver som aktiviserer elevene med bakgrunn fra den teoretiske delen. Underveis har vi lagt inn ulike hint til elevene slik at de skal klare oppgavene lettere, og vi har også brukt sterke farger som kan være med på å gjøre sidene mer visuelt tiltrekkende. Vi har også med en oppgave som krever at de prøver og feiler ut litt.

Under utviklingen av undervisningsarbeidet så kom vi til noen utfordringer når det gjaldt Activity Toolkit delen. Denne har vi ikke jobbet noe med tidligere, og var en liten utfordring, men etter litt utprøving så fikk vi det til. Vi valgte å ha med en side med multiple choice oppgave, men vi har ikke lagt noe mer vekt på dette.

Vi har prøvd dette ut på våre medstudenter, oppgavene kan nok virke litt enkle, men dette er noe elevene fra 5-7 trinn skal kunne. Da vi lagde oppgavene så tenkte vi på at elevene skulle få mestringsfølelsen ved å gjennomføre oppgavene, og de kan også være med på å motivere de som sliter litt med denne delen av matematikken.

Alexandra, Madelein og Linda.


5 kommentarer:

  1. Spennende . Digitale tavler er gøy :-)

    SvarSlett
  2. Morsomt for elevene å gjøre noe annet! Flott!

    SvarSlett
  3. Har selv gode erfaringer med bruk av digitale tavler etter praksis, så kjempe hyggelig å høre hvordan dere har erfart det. Veldig bra at dere har valgt ut hvilke klassetrinn den passer for.

    SvarSlett
  4. Jeg har aldri vært borti digitaltavle før vi hadde om det på kurset, morsomt å se at det fungerer og at andre får det til! gleder meg til å lære mer om digitale tavler og å prøve det ut selv!

    SvarSlett
  5. Digitale tavler er utrolig gøy og lærerikt både for voksene og barn. Vi jobbet med dette ute i praksis, og det var veldig gøy å kunne se engasjementet til barna!

    SvarSlett