torsdag 29. mars 2012

Erfaring ved bruk av wiki


Vi har vært gjennom tre oppgaver som handler om wikibøker på nettet. Vi har arbeidet i både større og mindre grupper. På det meste har hele klassen samarbeidet om en wikiside samtidig.

Vi erfarte når vi arbeidet med wiki at det er spennende å arbeide så mange mennesker om en nettside. Det var viktig at vi hadde en som var ansvarlig og at vi alle hadde en oversikt over hvem som skulle gjøre hva, slik at vi fikk dekket alle områder på siden. Vi diskuterte i plenum når det var noe vi ville fjerne fra siden og begrunnet dette for hverandre, slik at alle fikk sagt sin mening. Vi satte oss ofte i mindre grupper på 2 eller 3, for å arbeide med mindre temaer. Når vi skulle levere en samlet tekst på hva vi hadde gjort, skrev bare hver gruppe noen få linjer om hva vi hadde bidratt med. Dette synes vi var en veldig fin måte å få gjort ting på!

Wiki er veldig informative sider og kan fint brukes som supplement til pensum ved siden av lærebøker, man må bare være kritisk til kildene ettersom hvem som helst kan gå inn og skrive.

Vi har også lært mye om å redigere en nettside, legge inn lenker, bilder og ha riktige kilder.

Vår erfaring med bruk av wiki er derfor positiv og vi tror dette er noe vi kan bruke senereJ


Adriane Håkensen og Lone Brandt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar