fredag 31. januar 2014

Skype

Skype er et gratis kommunikasjons program med video muligheter. Men det er begrenset antall med brukere som kan vise video samtidig, over to personer får ikke vist video. Hvis du vil kan du kjøpe Skype Premium, da får du opptil 10 personer sammen på samme gruppevideosamtale, uansett hvor de er. Men som skrevet ovenfor MÅ minimum en person ha Skype Premium for å kunne bruke slike gruppevideosamtaler. Ved å bruke videosamtaler får man en virkelighetsfølelse med de man snakker med, i motsetning til hva man får hvis man sender meldinger eller snakker i telefon. Skype er en veldig enkel programvare å bruke, noe som gjør det brukervennlig for de fleste. Man kan få Skype flere steder både på mobil, nettbrett og datamaskin. Men man er avhengig av god nettforbindelse hvis man ønsker å bruke både video og lyd, hvis nettet er for dårlig, kan man kun bruke lyden.


Premium-konto VS Gratis konto






























Siden ingen av oss har premium-konto fikk vi ikke hatt gruppevideosamtale sammen på Skype.



Facebook

Facebook har åpnet for flere alternativer for deling av filer, bilder og video. I tjenesten «private meldinger/Chat» kan man kommunisere med én eller flere brukere. Her kan man dele filer og bilder. Det gis også muligheter for videosamtale, men dette fungerer kun når man er to brukere, altså ikke ved gruppesamtale.
Et annet alternativ for fildeling er at disse lastes opp under «statusoppdatering». Her kan man velge ut hvem som skal få tilgang til filene. Et tredje alternativ er fildeling og kommunikasjon i «lukkede grupper» hvor kun medlemmene av gruppen kan se innleggene. Det er kun filer med begrenset størrelse som kan deles.

Her hadde vi ingen problemer med å skrive sammen eller dele filer med hverandre.



Google docks

Dette er et program hvor man kan kommunisere med hverandre over et skrive dokument. For å bruke programmet oppretter man seg veldig enkelt en brukerkonto på gmail. Så laster man ned google disk for pc inne på google docks. Når man har gjort dette er det bare å opprette et dokument.

I dette programmet kan man være flere personer som skriver i samme dokument på samme tid. Det er også en chatte mulighet der. I dokumentet man skriver på sammen er det mange fine «hjelpemidler». For eksempel så er det sånn at når man skriver i dokumentet så er det lett å se hvem som har skrevet hva, hva som er blitt redigert bort og lagt til. Det er også en mulighet til å kommentere avsnitt man har skrevet.

 For oss fungerte dette programmet veldig bra, vi hadde ingen store problemer med å lage et dokument å skrive med hverandre. Det var bare litt knotete med en gang å finne hverandre slik at vi kunne dele dokumentene med oss imellom. Men når vi først fikk det til var det et veldig fint program å bruke.
Alt i alt er dette et program som er veldig lett og fint å bruke. 

Basisgruppe 8

7 kommentarer:

  1. Dere legger frem de ulike verktøyene på en god måte.

    SvarSlett
  2. Dette var gode refleksjoner rundt de ulike kommunikasjonsverktøyene!

    SvarSlett
  3. Oversiktlig og bra informasjon om de ulike kommunikasjonsverktøyene :)

    SvarSlett
  4. Meget fin og oversiktlig presentasjon av de ulike kommunikasjonsverktøyene. :)

    SvarSlett
  5. Dette var lærerikt og en grundig gjennomgang av de ulike samarbeidsverktøyene. Selv har jeg ikke brukt noen av disse i min klasse, men vi jobber med et eTwinning prosjekt på praksisskolen og her kommer vi innpå blant annet Skype. Det blir spennende å se hvordan dette virker i praksis :)

    SvarSlett
  6. Jeg bruker skype på både mobil og datamaskin ganske ofte til å snakke med slektningene mine. Det funker kjempe bra :)

    SvarSlett
  7. God oversikt over de ulike kommunikasjonsverktøyene. Jeg liker spesielt google docs og ønsker at elevene mine skal like dette programmet.

    SvarSlett