onsdag 15. januar 2014

Samskrivingsverktøy og kommunikasjonsformer


Gruppen har drøftet våre erfaringer med ulike samskrivingsverktøy og kommunikasjonsformer som finnes. Vi fant fort ut at samtlige på gruppen hadde erfaring med de samme programmene og oppfatningen av hvordan vi opplevde disse som brukere var ganske lik. Skype er noe vi alle har prøvd ut og bruker jevnlig. Det har som regel fungert bra, men kan hakke en del. Det er også negativt at det bare kan gjennomføres en til en samtaler i versjonen som er gratis. Gjennom et skoleprosjekt har vi også forsøkt oss på et Googledokument. Inntrykket vi sitter igjen med er at prosjektet var vanskelig å gjennomføre da vi til stadighet ble kastet ut og ordene eller teksten vi skrev inn plutselig kunne forsvinne. Allikevel fikk vi et godt tips av en av foreleserne i undervisningen 14.01 som vil bli testet ut, kanskje dette kan hjelpe. Adobe connect er det eneste programmet ikke alle på gruppen har prøvd ut. De som har prøvd det ut og brukt det jevnlig er svært fornøyd med programmet. Positive faktorer er at man får se skjermen til foreleseren, man har større muligheter for å dele ting med hverandre og man kan invitere folk til å dele sine skjermer slik at man kan se hva andre jobber med. De på gruppen som ikke har noen erfaring med dette vil absolutt teste programmet ut da det høres ut som andre brukere er veldig fornøyde. Facebook er noe samtlige på gruppen har testet ut og bruker jevnlig. Det positive med facebook er man de fleste er innom og sjekker ut siden minst en gang om dagen. Man får også varsler dersom det skjer noe på siden og det er derfor stor sannsynlighet at andre får med seg det man skriver innen kort tid. Allikevel har facebook og chatten sine begrensninger dersom man sitter og jobber med et prosjekt og kanskje trenger en tettere oppfølging enn det facebook kan gi. Facetime er noe de fleste på gruppen har prøvd ut, og noen er mer fornøyd med dette enn med Skype. Det er også gratis, men lettere å bruke enn Skype fordi det hakker mindre, er lettere tilgjengelig og fungerer generelt bedre.
Generelt sett gleder vi oss til å teste ut flere programmer, bli mer kritiske og få mer erfaring med tanke på hva som kan fungere godt i samarbeid i grupper og ute i skolen.


Basisgruppe 4

3 kommentarer:

  1. Syns Google Docs er lett å bruke og et godt samskrivingsverktøy. Så dumt at det ble vanskelig for dere å få brukt det!

    SvarSlett
  2. Ja google Docs er et program jeg selv bruker mye!

    SvarSlett
  3. Jeg hadde ikke brukt googledokument før. Etter at jeg fikk prøvd det med gruppen min syntes jeg at det var veldig grei samskrivingsverktøy!

    SvarSlett