mandag 20. januar 2014

Gruppeblogg fra gruppe 1 - samarbeidsverktøy


Når vi skal samarbeide har vi valgt å bruke: Facebook, Google Hangouts og Google Docs. Vi vurderer også å bruke Adobe Connect, men ser an behovet.

Alle lastet ned Google Hangouts på PC og telefon. Det var litt vanskelig å finne hverandre for å legge oss til i en gruppe. Det funket raskt for to av oss, mens vi slet litt med nummer tre og fire. For å finne den rette personen er det viktig at vi har fullt navn eller mailadresse. Derfor fant vi fort ut at det var en fordel å legge inn profilbildet.

Når vi kom i gang var det fint å se at det fungerte godt både med app på telefon og via Gmail konto.
For å finne App`en på mobilen søker man etter: Hangouts.
På Facebook har vi opprettet en egen gruppe, da vi fant ut at dette er enkleste måte å holde kontakten på. Her kan vi dele informasjon med hverandre og bruke chatten ved behov. Alle har også koblet opp Facebook på sin mobil og dermed får vi raskt kontakt med hverandre.

Vi ser frem til nytt semester med påfyll slik at vi kan ta i bruk IKT som en naturlig del i læringsaktiviteter. 

Anita, Sonya, Erika og Anne-Gro 

7 kommentarer:

  1. Kjempe fint innlegg. Vår gruppe prøvde også ut disse programmene og vi hadde samme problem som dere med Google Hangouts. Det var vanskelig å finne hverandre og vi hadde problemer med nedlasting. Ellers er det et godt tips som dere nevner å bruke et profilbilde for å lettere finne hverandre.
    Marita Olsen

    SvarSlett
  2. Vi opplevde samme problem som dere med Google Hangouts, var vanskelig å finne hverandre. Spesielt da vi prøve å bruke telefon nummer, fordel å søke etter fult navn eller mailadresse. Smart å bruke profilbilde for å enklere finne hverandre, det tenkte ikke vi på.
    - Julie Johansen

    SvarSlett
  3. Med god hjelp fra Kristian på gruppa var vi raskt i gang med Google hanouts og vi kommer til å bruke det som et samarbeidsverktøy. Godt poeng at det er lurt med profilbilde :-)

    SvarSlett
  4. Facebook er kanskje enklest fordi det er det man er vant med og folk som oftest er utomatisk pålogget med både telefon og pc.

    SvarSlett
  5. Enig. Vi har også tatt i bruk GoogleHangouts som samarbeidsmiddel og det har fungert godt. Smart tips med profilbildet!

    SvarSlett
  6. Syns selv lukkete grupper på Facebook fungerer veldig bra, og det er enkelt å bruke! Man kan lett og raskt dele filer, informasjon osv og siden de fleste har Facebook på mobilen går det raskt å komme i kontakt med de andre i gruppa.

    SvarSlett
  7. Godt tips med bruk av profilbilde på Google Hangouts! Jeg er veldig fornøyd med Facebook som samskrivingsverktøy, og bruker det stadig, både på PC, nettbrett og på mobilen.

    SvarSlett