tirsdag 28. januar 2014

Testing, testing

Denne uken fikk vi i oppgave å teste ut forskjellige samarbeidsprogrammer over nett. Oppgaven var å drøfte fordeler/ulemper ved de forskjellige programmene. Vi har tatt for disse programmene: - Adobe connect - Facebook - Skype Dette er hva vi kom frem til: Adobe connect Dette programmet var vinneren av vår test. Fordelene ved dette programmet, og som gjorde det komplett, var at en kan dele skjermbilde og se hverandre mens man kommuniserer over høytaler. Det er også mulighet for å dele programmer og filer. Dersom lyden er distraherende, kan en også benytte chatteboksen. Som møterom kan det også benyttes der man deler deltakerne inn etter status, møteleder og deltaker. Facebook Ulemper: Dersom man skal dele filer kan man kun dele filer av begrenset størrelse. Videosamtaler kan man kun ha to deltakere. Fordeler: man kan ha lukkede grupper, slik at andre ikke får noe innsyn. Man kan også dele filer, selvom det er begrensning for hvor store filene kan være. Dersom mottaker har en åpen profil kan man kommunisere selvom man ikke er venner på Facebook. Skype Ulemper: Det er dessverre bare to som kan ha videosamtale samtidig. Henger seg fort opp. Fordel: Man kan være mange når man ikke er i videosamtale. Man kan dele filer av begrenset størrelse. Elisabeth, Linn-Marie, Heidi, Kristian & Kristoffer

11 kommentarer:

  1. Fint innlegg! Mye av den samme erfaringen en selv sitter med! Facebook: Er det slik at private meldinger man mottar fra en bruker man ikke er venn med, alltid havner under "annet"-mappen i innboksen? Eller hva bestemmer dette?
    Uansett.. De lukkede gruppene på Facebook er et utrolig godt "verktøy" å benytte, dersom man trenger å ha daglig og løpende kommunikasjon med andre!

    SvarSlett
  2. Ja! De lukkede gruppene er geniale. Kan brukes til som mangt. Jeg har brukt det til både overraskelseparty, skravlejentene mine, planlegging av div arrangementer og til klasser.. Genialt, og et fint verktøy å bruke med elevene. Finnes det et lettere sted en facebook å få taki elevene? Tror ikke det. De lærerne jeg har snakket med, og brukt det sammen med syntes det fungerer helt topp hvertfall.. Elevene kan spørre hverandre eller læreren om ting, og læreren kan gi beskjeder som blir sett fort, man kan til og med se hvem som har sett det som har blitt skrevet. Sier det igjen jeg, GENIALT

    SvarSlett
  3. Enig med veldig mye. Det som er negativt med adobe, er at det ikke er et program som man kan bruke videre etter studiet. Det vil derfor ikke aktuelt å bruke med elever. Facebook ( i lukket gruppe) er det som fungerer best for oss, alle kan chatte samtidig hvis det er et ønske.

    SvarSlett
  4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  6. Enig at fb i lukket gruppe fungerer bra. Ulempe er at man ikke kan vise hverandre f.eks dokumenter/bilder som man kan i Adobe connect

    SvarSlett
  7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  8. Fint innlegg! Adobe connect er et fantastisk program, men ja er veldig dumt at vi ikke får brukt det etter studiet!

    SvarSlett
  9. Bra innlegg! Interessant å høre om Adobe Connect, det er et program jeg selv ikke har noe forhold til. Burde jeg nok teste ut :-)

    SvarSlett
  10. Lukkede grupper på facebook har jeg bare god erfaring med. Jeg bruker det ofte når vi har gruppeoppgaver innen basisgrupper her på Høgskolen i Østfold. Det er så fint å kunne samle alt vi gjør på et sted, avtale møter og lignende.

    SvarSlett
  11. Helt enig med det som skrives over. Facebook har også jeg veldig god erfaring med når det kommer til lukkede grupper osv. De fleste er også svært ofte innom, slik at du kan regne med at alle får med seg beskjeder som gis.

    SvarSlett