mandag 20. januar 2014

Utprøvning av Skype, Facebook og Google Hangouts.

Skype er et godt kommunikasjonsverktøy hvis det er behov for å se hverandre mens man prater. Dette gjør det enklere å samarbeide når man ikke har mulighet til å møtes. Programmet har chatte-funksjon som gjør det enkelt å kommunisere i tillegg til bilde og lyd. Programmet er relativt raskt med å overføre ulike filer og bilder. Man kan legge til og godkjenne de personene man ønsker som gjør programmet personlig. Skype installeres enkelt til enheter som mottar internettforbindelser.
 
Skype vil ikke fungere som et godt samarbeidsverktøy for vår gruppe da vi må betale for samtaler med fler enn to involverte. I tillegg krever programmet god tilkobling til nett da bildet kan henge seg opp og lyden skurre under samtaler. Dette skapte problemer da flere hadde dårlig hastighet på sitt nettverk.

Facebook gir gode muligheter for å samarbeide. Her kan man ha gruppesamtaler og man kan gi samtalen navn. Dette gjør det oversiktlig hvis man er med i flere samtaler. Det er oversiktlig å se hvem som skriver hva og når, i tillegg kan man se når de andre har lest kommentarer. Det er enkelt å sende filer/bilder.  Vi anser facebook som et godt verktøy da alle er brukere av dette fra før. Vi har det på alle våre enheter og kan derfor kommunisere hurtig. Facebook er også gratis.

Facebook gir noen ulemper ved at det er 13års aldersgrense og vil derfor begrense bruken i skolesammenheng. I tillegg er det distraherende da det er «mye annet» som skjer i form av oppdateringer og samtaler med andre.

Google hangouts er et verktøy som gjør det enkelt å samarbeide. Her er det muligheter for gruppesamtaler med opptil 10 personer, samt videosamtaler som gjør dette programmet aktuelt for vårt samarbeid. Det er et gratis verktøy som fungerer på PC, Android og Apple-produkter. Programmet gjør det underholdende ved at det er emooji, ulike tegn og effekter. Du velger hvem du skal ha som venner.

Google hangouts har noen ulemper ved at det er veldig likt andre tjenester som f.eks. facebook. Dette kan medføre at mange vil holde seg til de kjente tjenestene. Programmet krever god tilkobling for at man skal ha nytte av videosamtalene. Vi ser det også som en ulempe at man må skrive inn nummer eller e-post for å finne venner.

Mia C, Marita R, Marita O, Julie L. J, Marthe S.

5 kommentarer:

  1. Gode kommentarer og poenger

    SvarSlett
  2. Dette er en nyttig gjennomgang av hvordan tre forskjellige kommunikasjonsverktøy fungerer.

    SvarSlett
  3. Fin gjennomgang av tre gode kommunikasjonsverktøy! Personlig er jeg stor tilhenger av Facebook...

    SvarSlett
  4. Liker skype godt selv, når det fungerer! Ellers er jeg også glad i å bruke Facebook!! Fint innlegg!!

    SvarSlett